fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Krajem februara kreće IPARD 3 program vredan 378 mil EUR

aktuelno - IPARD 3

Krajem februara očekuje se raspisivanje prvog Javnog poziva iz IPARD 3 programa Evropske unije, najavili su predstavnici Ministarstva poljoprivrede u Novom Sadu, učesnici tribine koju je organizovao EU Info Point. Podsetili su da je nakon uspešno završenog IPARD 2 programa i realizovanih konkursa iz ovog novčanog fonda, usvojen i novi IPARD 3 program sa 378 mil EUR bespovratnih sredstava za poljoprivrednike (od toga 288 mil EUR iz budžeta EU). Najpre će biti objavljen poziv iz mere 1 ovog programa u okviru koje se daje podrška investicijama u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (nabavku mehanizacije, opreme, izgradnju farmi, plastenika, podizanje voćnjaka, vinograda…).

Vučić razgovarao s Bilčikom i Nemecom o napretku Srbije u evrointegracijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika i člana Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbije Matjaža Nemeca, sa kojima je razgovarao o evropskim integracijama naše zemlje, Nacrtu izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji, Međustranačkom dijalogu i aktuelnoj situaciji.

Kancelarija: Novi incident u Suvom Dolu pokazatelj da su Srbi jedine mete i žrtve

Incident u multietničkom Suvom Dolu jasan je pokazatelj da su Srbi jedine mete i žrtve, a da prisustvo pripadnika kosovske policije samo ohrabruje albanske ekstremiste, poručila je Kancelarija za KiM. U saopštenju koje je dostavljeno medijima podseća se da je u petak veče u Suvom Dolu kamenovano vozilo kojim je upravljao Saša Blažić, da on srećom nije povređen, ali je na automobilu pričinjena materijalna šteta. Blažić je, kako navode, vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca, što nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin.

Dačić: ZSO ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Zajednica srpskih opština (ZSO) ostaje glavna tačka svih naših dogovora o Kosovu i Metohiji i da ona mora da bude formirana i to po dogovorenim principima, iza kojih stoje potpisi tri strane. U Briselskom sporazumu iz 2013. godine je jasno napisano šta je ZSO, to je još detaljnije regulisano u sporazumu 2015. a potpisali smo ga jer je on dobar za našu zajednicu na KiM, rekao je Dačić za današnju “Politiku”.

Danas će biti održano prvo izvlačenje u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”

Danas će biti održano prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, a direktan prenos od 18 časova je na prvom programu RTS. Kako je saopštila Kancelarija za saradnju s medijima, za nagradnu igru vladalo je veliko interesovanje građana, a do sada je skenirano 41,1 miliona računa.

Tagovi:
Pročitajte još: