fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Lajčak: U Beograd ne dolazim sa ultimatumom

Lajčak: U Beograd ne dolazim sa ultimatumom

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, u ekskluzivnom intervjuu za Tanjug, poručuje da u Beograd ne dolazi sa “ultimatumom”, da u Beogradu ne bi trebalo da strahuju zbog obnovljene saradnje EU i SAD na rešavanju kosovskog pitanja i da je ubeđen da postoji prostor u kome bi Beograd i Priština mogli da se dogovore o međusobnim odnosima.

Miroslav Lajčak u razgovoru koji je vođen na srpskom jeziku, naglašava i da bi tokom posete Prištini i Beogradu želeo da čuje odgovor na pitanje kada će biti nastavljen dijalog u Briselu.

Poreklo imovine ispitivaće 60 stručnjaka, “pod lupom” i pevači i funkcioneri

Posle decenija najavljivanja, Skupština Srbije je pre godinu dana usvojila Zakon o ispitivanju porekla imovine. Posle manje tehničke izmene protekle nedelje, primena Zakona počinje 12. marta. Na meti će biti svi koji imaju imovinu koja premašuje njihove prihode. Tačnije, svi koji su u tri godine potrošili 150.000 evra više nego što imaju prijavljenih prihoda. Na tom poslu radiće poseban tim od 60 inspektora poreske uprave.

Nije nam bio potreban kapitalizam da bismo imali sumnjive bogataše. Država je još pre četrdeset godina pokušavala da utvrdi kako neko vozi mercedes a ima prosečnu platu. Zakon se dugo pisao, ali će njegova primena, smatra predsednik parlamenta, biti laka.

Vučić o Kokezi: Ne razumem zašto je odbio poligraf

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije govorio i o privođenju na saslušanje predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze o okolnostima delovanja u okviru organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Predsednik Vučić je rekao da je dobio sve neophodne informacije o privođenju na saslušanje Kokeze, koji je pušten posle četvorosatnog ispitivanja i odbijanja da odgovori na poligrafu.

Na Gradini otkriven automobil “nafilovan” anabolicima

Na prelazu Gradina, carinici su otkrili automobil u čijim svim fabričkim šupljinama su bili skriveni anabolički steroidi.

Prekršaj je otkriven 26. februara kada je oko 22 časa na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao automobil “opel omega” pirotske registracije, kojim je sam putovao 54-godišnji srpski državljanin.

Dačić pozvao sve stranke da učestvuju u dijalogu, u narednim nedeljama o temama

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao je sve političke stranke koje žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu, da parlamentu predlože predstavnike i platforme, kao i da imenuju po dva stalna predstavnika.

Ivica Dačić je, posle sastanka sa predsednikom Spoljnopolitičkog komiteta EP Dejvidom Makalisterom, rekao da poziva sve stranke koje predstavljaju relevantan politički faktor u državi – i parlamentarne i vanparlamentarne.

Vozila sa 2,47 promila alkohola pa naletela na motocikl, lakše povređen mladić

Policija u Beogradu podneće krivičnu prijavu protiv tridesetosmogodišnje žene zbog sumnje da je upravljajući automobilom pod dejstvom alkohola izazvala saobraćajnu nezgodu u Sopotu u kojoj je lakše povređen dvadesetpetogodišnji muškarac.

Ona se tereti da je juče oko 15 časova i 15 minuta automobilom marke “fijat stilo” naletela na motocikl “BMV” kojim je upravljao dvadesetpetogodišnjak i lakše ga povredila, saopštio je MUP.

Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića

Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo “učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe”.

Prema dokumentu koji objavljuju prištinski mediji, odluka je doneta 23. februara ove godine, dok je nalog za hapšenje izdat 14. avgusta 2020.

Sud je 19. februara 2021. prihvatio zahtev za povlačenje naloga za hapšenje od Specijalnog tužilaštva.

Pronađeno telo devojke iz Pirota koja je upala u Nišavu

Telo sedamnaestogodišnje A. M. pronađeno je pre podne u Nišavi, nekoliko kilometara nizvodno od Pirota, saopštila je pirotska policija. Uviđaj je u toku. Potraga za devojkom trajala je sedam dana.

Prema podacima pirotske policije, u ponedeljak, 22. februara, oko 14 časova, devojka iz okoline Pirota, prilikom šetnje na keju sa drugaricom, slučajno se okliznula i upala u Nišavu.

Radna grupa FDU-a primila devet prijava za seksualno uznemiravanje

Radna grupa koja je formirana na Fakultetu dramskih umetnosti u okviru platforme “FDU protiv nasilja” saopštila je da je od 21. januara do 17. februara primila 12 prijava za uznemiravanje i neprihvatljivo ponašanje nastavnog osoblja Fakulteta dramskih umetnosti.

Kako se navodi u saopštenju, devet prijava se odnosi na seksualno uznemiravanje različitog stepena, a tri prijave se odnose na vređanje, omalovažavanje i ismevanje studenata.

Predsednik Srbije sa Ružićem: Vlada će spremiti izmene zakona potrebne za nove školske udžbenike

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom prosvete Brankom Ružićem o potrebnim izmenama zakona koji bi državi omogućili da se sačine novi školski udžbenici.

Vučić je na svom Instagram nalogu naveo da se dogovorio sa Ružićem da Vlada Srbije i resorno ministarstvo krenu u izmenu dva zakona, kako bi se stvorili uslovi da država sačini udžbenike za osnovnu i srednju školu za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju.

Tagovi:
Pročitajte još: