Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Malim preduzećima za nabavku opreme 1,4 milijarde dinara

aktuelno - srbija

Vlada Srbije je donela Uredbu o utvrđivanju programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2023. godini, objavilo je Ministarstvo privrede i navelo da sredstva za realizaciju ovog programa obezbeđena iz republičkog budžeta zajedno sa sredstvima iz pretpristupnih fondova Evropske unije, IPA 19, iznose oko 1,4 milijarde dinara. Javni poziv za učešće banaka i lizing kompanija biće raspisan sledeće sedmice, a za učešće firmi polovinom jula 2023. godine.

Vučić: Pokret je prilika za novi zamah i energiju, za SNS nema zamene

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će pokret čije formiranje najavljuje biti prilika za novi zamah i energiju i da nije zamena za SNS, koja je, kako je rekao, najozbiljnija, najodgovornija i najbolja politička organizacija u Srbiji sa najvećim brojem dobrih ljudi za koju ne postoji zamena. “To je moja druga kuća, 15 godina sam u SNS-u. I sada sam u SNS-u, ali nisam više predsednik. Što je potpuno normalno. U demokratskim partijama to tako funkcioniše. Ne morate uvek da nekome skidate glavu. Nego se dogovarate i to uradite na civilizovan način”, rekao je Vučić i ocenio, da je SNS motor razvoja društva i da je to partija koja je izgradila Srbiju, podigla bolnice, izgradila škole, mostove, pruge.

Osmi dan protesta Srba na severu KiM, noć protekla mirno

Bezbednosna situacija je jutros mirna na severu Kosova i Metohije, gde Srbi osmi dan protestuju zbog nasilnog zauzimanja opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku. U opštinskim zgradama su i dalje pripadnici tzv. kosovske policije i specijalci, koje obezbeđuju vojnici Kfora raspoređeni oko zgrada opština. Između pripadnika međunarodne mirovne misije i građana su bodljikava žica i metalna ograda na koju su građani postavili srpske zastave.

Predsednik Srbije posetio ranjenog Srbina sa KiM Dragišu Galjka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Urgentnom centru KC Dragišu Galjka kojeg je tzv. kosovska policija teško ranila tokom nereda na severu KiM. Vučić je tom prilikom Galjku poželeo dobro zdravlje i kako je rekao “slobodu za koju se borio celog života”

Tagovi:
Pročitajte još: