Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Matić – Sledeće godine očekujemo najuspešniji Sajam poljoprivrede

Poljoprivreda i prehrambena industrija u BDP-u Srbije ima ogroman udeo i u skladu sa tim održavanje ovog Sajma je izuzetno značajno, pre svega na poljoprivredne i prehrambene proizvođače u Srbiji, rekla je ministarka Tatjana Matić na otvaranju 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma, 53. Međunarodnog sajma lova i ribolova i Sajma ekologije u Novom Sadu. Ona je dodala da uprkos pandemiji postoji veliko interesovanje, i da odaziv visokog nivoa zvanica vraća nadu da će sledeće godine po broju izlagača, ali i zemljama koji će biti gosti, biti možda čak i najuspešniji Sajam do sada.

Vučić razgovarao sa producentom Ratova zvezda Bergmanom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav objavio je fotografiju svog susreta sa filmskim producentom Ramom Bergmanom. “Sa Ramom Bergmanom razgovarao sam o tome kako da Srbija postane još značajnija destinacija za strane produkcije, a Ram mi je obećao da će uskoro da dovede još jednu veliku filmsku ekipu”, dodao je Vučić na Instagramu.

Dogovoren radni dokument sa 16 konkretnih i primenjivih mera

U okviru Međustranačkog dijaloga, održanog 17. i 18. septembra u Beogradu, pet kofasilitatora procesa – predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, poslanici Evropskog parlamenta Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, kao i bivši poslanici Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, dogovorili su radni dokument koji sadrži 16 konkretnih i primenljivih mera. One odražavaju prethodne preporuke Evropskog parlamenta, Evropske komisije i OEBS/ODIHR-a, kao i zaključke izvedene nakon brojnih konsultacija i diskusija koje su do sada vođene u kontekstu procesa dijaloga, saopštila je Služba za informisanje Skupštine Srbije.

Mali odgovorio Nikeziću: Umesto da se stidite vi nas napadate

Ministar finansija Siniša Mali i član Predsedništva SNS Siniša Mali reagovao je na saopštenje Dušana Nikezića iz “kleptokratske poslovno – kvazipolitičke organizacije Stranke slobode i pravde (S SP), navodeći da je Nikezić dobro primetio da već godinama unazad vraćamo njegove skupe dugove. “Tačno je da zbog vaše nesposobnosti, nemara prema građanima i bahatosti, mi već godinama unazad prevremeno vraćamo vaše skupe dugove, kako bismo uštedeli na kamatama i doveli finansije u red. To što ste vi uradili sramota je i za vas i za jednu državu, i umesto da se toga stidite, vi nas napade zašto vraćamo vaše skupe dugove uzete po zelenaškim kamatama. Krajem septembra vraćamo još 700 miliona dolara vaše preskupe obveznice, i zato smo izašli na međunarodno tržište kapitala, gde smo dobili neuporedivo bolju kamatu od vaše. To je posledica ozbiljne i stabilne države, kojoj investitori danas veruju”, naveo je Mali.

Vučević: Izbori treba da budu na teritoriji cele Srbije

Na sednici Glavnog odbora SNS nije bilo reči o pripremim radnjama i sprovođenju predsedničkih, verovatno i parlamentarnih izbora na proleće sledeće godine na teritoriji KiM, ali ta stranka nema ni “promil sumnje” da izbori treba da se sprovedu svuda gde žive naši građani, na teritoriji cele Srbije, pa i na KiM kao delu njene teritorije, rekao je potpredsednik SNS Miloš Vučević. On je novinarima nakon sednice Glavnog odbora SNS rekao i da je Izvršni odbor SNS predvideo delegate za stranačku skupštinu i sa teritorije KiM. “Imaćemo predstavnike na našem kongresu sa teritorije KiM, kao i iz drugih delova Srbije i za nas tu nema nikakvog odvajanja. Siguran sam da ćemo i ovaj put, na proleće sledeće godine, imati snage, znanja, umeća i veštine da organizujemo izbore za republičke sprske organe i na teritoriji KiM, kao što smo i do sada radili, iako je to užasno teško i komplikovano pošto imate opstrukciju Albanaca, institucija u Prištini, ali i dela međunarodne zajednice”, kazao je Vučević.

Turska prijatelj Srbije, odnosi mogu da budu još bolji

Turska je prijatelj Srbije i uveren sam da bi odnosi dve zemlje mogli da budu još bolji, izjavio je danas u Istanbulu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Vučić je rekao novinarima da su odnosi sada drugačiji nego pre 10, 15 ili 20 godina. “Možemo još truda da uložimo da te odnose napravimo još boljim i da gradimo dodatno poverenje. To je za nas jedna od velikih i važnih stvari, uslov bez kojeg ne možemo da sačuvamo stabilnost u regionu”, naglasio je Vučić. Dodao je da su on i Erdogan bili sami na sastanku sa prevodiocima, pošto ne zna turski jezik. Vučić je rekao da je logično da rastu turske investicije, jer njihove firme vide česte susrete njega i Erdogana, da će dolaziti još više i da je to jedan nezaustavljiv proces.

Vlada Vojvodine će učestvovati u izgradnji jedne od industrijskih zona u Podrinju

Pokrajinska vlada će učestvovati u izgradnji jedne od industrijskih zona u Podrinju, koja će se graditi na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića prema nacionalnom planu, i koja će imati višestruk značaj i za Srbiju i za Republiku Srpsku, najavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uoči okruglog stola na temu unapređenja privrednih odnosa AP Vojvodine i Republike Srpske. – Moramo u svim mestima stvoriti uslove i privredne kapacitete za opstanak ljudi kako bismo smanjili migracije stanovništva prema velikim centrima – naveo je Mirović. On je ocenio da su privrednici pokazali izuzetnu vitalnost s obzirom na tešku prošlu godinu, a da ova godina, prema prvim pokazateljima, pokazuje snagu privrede naše zemlje.

Tagovi:
Pročitajte još: