fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Ministarstvo odbrane raspisalo Konkurs za dodelu studentskih stipendija

aktuelno - vojska

Ministarstvo odbrane raspisalo je Konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u školskoj 2023/2024. godini, a mogućnost da obezbede finansijsku podršku tokom školovanja i sigurno radno mesto u sistemu odbrane dobiće 19 studenata treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija i 37 studenata master akademskih studija. Studenti osnovnih akademskih studija koji steknu status vojnog stipendiste mesečno će dobijati 50.000 dinara, dok će za studenta master akademskih studija mesečna stipendija iznositi 60.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Počinju radovi na Pančevačkom mostu, teretnjaci na izlazu čekaju do 4 sata

Radovi na popravci Pančevačkog mosta počinju danas i trajaće do 5. novembra, saopštilo je JP “Putevi Srbije”. Radovi će se izvoditi u periodu od 20 do 5 časova, uz zatvaranje desne saobraćajne trake, dok će se saobraćaj odvijati levom trakom. Na auto-putu E-75, na nadvožnjaku na petlji Beograd, smer ka Ostružnici u toku su radovi na zameni elemenata dilatacionih spojnica u zaustavnoj i voznoj saobraćajnoj traci, dok se saobraćaj odvija preticajnom trakom.

Vučić danas sa premijerima Holandije i Luksemburga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće danas predsednike vlada Kraljevine Holandije Marka Rutea i Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijea Betela. Kako je saopštila predsednikova služba za saradnju s medijima, premijeri Holandije i Luksemburga će tokom popodneva stići u Palatu Srbija, gde će imati razgovore sa predsednikom Vučićem.

Ministarka Tanasković na 43. Konferenciji UN-a za hranu i poljoprivredu u Rimu

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da je poseta 43. Konferenciji Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) u Rimu izuzetno značajna za Srbiju, kao i da je u toku trodnevne posete imala brojne sastanke i priliku da razgovara sa generalnim direktorom FAO-a Ću Dongjuom. “Sa Dongjuom smo razgovarali bilateralno, prilikom čega sam mu predstavila saradnju u smislu pomoći Srbiji za poplavljena područja”, rekla je Tanaskovićeva za Tanjug.

Tagovi:
Pročitajte još: