fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Ministarstvo za brigu o selu nastavlja podršku ženskim zadrugama

Ministarstvo za brigu o selu nastavlja podršku ženskim zadrugama

Država raznim podsticajima nastoji da ojača selo i pomogne poljoprivrednicima da prebrode sve teškoće. Posebna pomoć obezbeđuje se i ženskim zadrugama. Nakon programa “500 zadruga u 500 sela” Ministarstvo za brigu o selu nastavlja podršku jačanju zadrugarstva, pripremajući programe za poboljšanje uslova života i rada na selu. Od 828 novoosnovanih zadruga u Srbiji od 2017. godine do danas 152 zadruge pomognute su bespovratnim sredstvima iz budžeta Republike Srbije. Sa 14,7 miliona dinara podržane su dve ženske zadruge od ukupno deset, koliko ih posluje u našoj zemlji.

Vučić sa Dodikom: Srbija će uvek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući integritet BiH

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, uoči poseta koje ih očekuju u narednom periodu. Na sastanku je dogovoreno da Republika Srbija intenzivira svoju podršku Republici Srpskoj, a na zahtev predsednika Dodika, Srbija će posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vulin: Policija će se pozabaviti slučajem “Telegram”

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je jutros razgovarao sa direktorom policije Vladimirom Rebićem o slučaju mreže “Telegram” na kojoj muškraci objavljuju fotografije žena i devojaka i poručio da će dati sve od sebe da se to skine sa mreža i pronađu oni koji to postavljaju. On je istakao da će oni koji su zloupotrebili poverenje žena i devojaka i pogazili njihovu intimu biti predmet obrade MUP-a.

Mladi hoće da se vrate na selo: Ove godine isplaćeno 3.000 ljudi, evo kakvi su uslovi

Sve više mladih se prijavljuje za podršku u poljoprivredi i vraća se na selo. Nema boljeg investiranja od ulaganja u mlade ljude, pa tako i u poljoprivredi. Ovo je juče izjavila premijerka Ana Brnabić, koja je sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem obišla gazdinstvo porodice Jagodić u selu Stojnik. – Činjenica je da imamo sve više mladih na našim konkursima – rekao je Nedimović. – Ove godine smo isplatili 3.000 ljudi, koji imaju tri meseca da realizuju svoj projekat. Ovo samo pokazuje da mladi žele da se vrate na selo i da rade. Ministarstvo naročito podržava projekte u stočarstvu, voćarstvu i povrtarstvu, jer tu treba fizička radna snaga mladih ljudi.

Država daje pare za stolariju: Ako je trošak 1.500 evra građani bi ceo iznos dobili sa tri strane

Uprava za energetsku efikasnost biće formirana najkasnije do juna i imaće ove godine na raspolaganju fond od oko 15 miliona evra namenjenih za povećanje energetske efikasnosti domaćinstava u Srbiji, rekla je danas ministarka rudartstva i energetike Zorana Mihajlović. “Uprava za energetsku efikasnost će biti formirana najkasnije do juna ove godine. Mi već imamo Fond energetske efikasnosti unutar ministarstva. Sav taj novac odlazi u Upravu. Ne samo novac iz budžeta, nego od raznih međunarodnih organizacija, naših partnera. Ako neko hoće da promeni svoju stolariju na prosečnom stanu od 60 kvadrata, za šta je potrebno oko 1.500 evra, 25 procenata bi došlo iz Uprave za energetsku efikasnost bespovratno, 25 procenata bi trebalo da dođe iz jedinice lokalne samouprave, a 50 procenata od samog domaćinstva”, najavila je ministarka Mihajlović.

Srbija i dalje među vodećim zemljama po stopi vakcinacije

U Srbiji su, prema najnovijim podacima Vlade, do sada dato 1.704.790 doza vakcine protiv korona virusa, a 623.424 osobe primile su i drugu dozu. Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika, a slede Madjarska, Slovenija, Rumunija, Hrvatska, Bugarska, Albanija i Crna Gora, a ubedljivo je prva u regionu i po broju datih drugih doza na milion stanovnika, a slede Rumunija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Tagovi:
Pročitajte još: