fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Momirović: Do kraja godine saobraćajnica koja će povezati Valjevo sa auto-putem Miloš Veliki

Momirović: Do kraja godine saobraćajnica koja će povezati Valjevo sa auto-putem Miloš Veliki

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović poručio je izvođačima radova na deonici Iverak – Lajkovac da Valjevo do kraja ove godine mora da bude povezano sa auto-putem “Miloš Veliki”, kako bi značajne investicije koje je velikim naporom obezbedio predsednik Aleksandar Vučić u Valjevu bile realizovane.

“Velikim naporom predsednika i celog njegovog kabineta velike investicije dolaze u Valjevo, ali ako mi ne budemo uspeli da Valjevo povežemo sa auto-putem ‘Miloš Veliki’, a to je ova saobraćajnica Iverak-Lajkovac. Pitanje je da li će biti realizovane ne samo te nego i druge investicije. Zaista moramo da ubrzamo radove”, rekao je Momirović tokom obilaska gradilište buduće brze saobraćajnice.

Vučić sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

U kasarni “Toplički ustanak” u Kuršumliji održava se sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Tema sastanka su problemi i situacija na Kosovu i Metohiji nakon održanih izbora, ali i epidemijska situacija.

Pomoć za građane Kosova i Metohije – nezaposlenima 200, deci po 100 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će posebnu finansijsku pomoć dobiti građani koji žive na Kosovu i Metohiji – nezaposleni po 200 evra, a zaposleni i svako dete po 100 evra.

Aleksandar Vučić je predstavnike Srba sa Kosova i Metohije tokom sastanka u Kuršumliji upoznao sa situacijom pred dolazak specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, i najavio da će Srbija značajno novčano pomoći srpskom narodu na KiM i nastaviti da ulaže u važne projekte.

Večeras vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je vanrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za večeras u 19 časova.

Posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost oko 20.15 očekuje se obraćanje predsednika Srbije koje ćemo direktno prenositi.

Mediji prenose da će tema sednice biti nastavak borbe protiv organizovanog kriminala.

Brnabićeva sa ambasadorom Turske: Saradnja Srbije i Turske na najvišem nivou

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa odlazećim ambasadorom Turske u Srbiji Tanžu Bilgičom o postignutim rezultatima u saradnji i bilateralnim odnosima dve države, kao i o planovima i projektima za budući period.

Predsednica vlade Ana Brnabić ocenila je da su odnosi i saradnja Srbije i Turske trenutno na najvišem nivou, i da umnogome doprinose, ne samo bilateralnim odnosima i razvoju ekonomije, već i stabilnosti našeg regiona.

Lajčak sledeće nedelje u poseti Prištini i Beogradu

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boraviće u Prištini od 1. do 3. marta, a potom sledi poseta Beogradu 3. i 4. marta.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja na Zapadnom Balkanu, Miroslav Lajčak, posetiće region u prvoj nedelji marta, saopšteno je iz sedišta kancelarije EU u Prištini.

Uskoro tri nova zakona iz oblasti digitalizacije

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović najavio je da će se pred poslanicima naći tri zakona iz oblasti digitalizacije, među kojima je i zakon o pečatu, koji je sada na javnoj raspravi.

Jovanović je u Skupštini Srbije na javnom slušanju o digitalizaciji rekao da taj zakon predlaže Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i definiše postojanje elektronskog pečata javne institucije.

Tagovi:
Pročitajte još: