fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Na proleće konkurs za subvencionisanje poljoprivrednika

aktuelnosti

Krajem februara očekuje se raspisivanje prvog Javnog poziva iz IPARD 3 programa Evropske unije koji će biti namenjen za izgradnju objekata, skladišta nabavke opreme i nabavku traktora. Nakon uspešno završenog IPARD 2 programa i realizovanih konkursa iz ovog novčanog fonda, usvojen je i novi IPARD 3 program sa 378 miliona evra bespovratnih sredstava za poljoprivrednike. U prostorijama EU Info Pointa u Novom Sadu organizovana su Otvorena vrata gde su predstavnica Ministarstva poljoprivrede Aleksandra Bačević i rukovodilac Grupe za programiranje mera IPARD programa Slobodan Živanović odgovarali na pitanja poljoprivrednika o prilikama koje IPARD nudi, načinu podnošenja predloga projekata i trenutnim otvorenim pozivima.

Đurić: Tri ključna postulata na kojima počiva uspostavljanje ZSO

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, ocenio je da postoje tri ključna postulata na kojima počiva uspostavljanje Zajednice srpskih opština na KiM. Za Politiku, Đurić je precizirao da je prvi izvorni tekst “Reč je o 23 principa kojima se Priština saglasila u pisanoj formi i uz potpis tadašnjeg predsednik pokrajinske vlade Ise Mustafe, za punu razradu širokog spektra nadležnosti ZSO”, naveo je Đurić.

Glišić: Vučić rekao da je spreman da se povuče sa mesta predsednika

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na vanrednom sastanku održanom u nedelju uveče u centrali stranke, rekao da je spreman da se povuče sa mesta predsednika. “Ukoliko predsednik Vučić ostane pri svome da podnosi ostavku, mislim da je to kraj SNS, kraj karijere koje je SNS imala na političkoj sceni Srbije, a mislim da nakon toga sledi najgori mogući scenario za Srbiju koji ne smem ni da zamislim”, rekao je Glišić za televiziju “Pink” posle sastanka posvećenog rešenju situacije na KiM. Beogradski list “Informer” javio je prethodno da je predsednik Vučić napustio u nedelju oko 21.00 sastanak sa najbližim saradnicima u centrali SNS na Novom Beogradu.

Od sutra u prodaji zbirke za malu maturu za osmake

Od sutra će se u prodaji naći zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovana zbirka – istorija, geografija, biologija, fizika i hemija, za pripremu osmaka za završni ispit, saopštio je Prosvetni pregled. Ove zbirke su zajedničko izdanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetnog pregleda, štampane su na srpskom i jezicima nacionalnih manjina, svaka sadrži po 450 zadataka raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo a na kraju zbirki se nalaze rešenja.

Tagovi:
Pročitajte još: