fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Najboljim inovacijama za ubrzanje cirkularne ekonomije u Srbiji dodeljeno 783.000 dolara

aktuelno - ekonomija

Povodom Svetskog dana reciklaže, koji se obeležava danas, 18. marta, Ministarstvo zaštite životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF), nagradili su autore najboljih inovacija za dalji razvoj cirkularne ekonomije u Srbiji. Deset inovacija je dobilo finansijsku podršku od ukupno 783.000 USD kako bi mogle da budu realizovane tokom ove godine. Njihove inovacije će doprineti smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) i otpada, kao i očuvanju prirodnih resursa, navodi se u saopštenju.

Vučić: Moramo da se klonimo tuđih ratova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija jedna od retkih slobodnih i slobodarskih zemalja u svetu i da treba da živimo van ratnih sukoba i da se ne mešamo u sukobe velikih. Na kraju jednodnevne posete Sremskom okrugu na mitingu u Sremskoj Mitrovici, Vučić je istakao da je svet postao drugačije i mnogo lošije mesto za život. “Kao da su svi poludeli. Ni sa kim ne možete mirno i racionalno da razgovarate. Niko ne želi mir i predstoji nam još gore. Ništa nas dobro ne čeka u svetu po tom pitanju u narednom periodu, a mi moramo svoju Srbiju da nastavimo da gradimo, da dovodimo investitore, unapređujemo ekonomiju, povećavamo plate i penzije”, poručio je Vučić. Da bi sve to mogli da radimo, dodao je, potrebno je da sačuvamo mir i da budemo dovoljno pametni i jaki da se suprotstavimo politici “lako ćemo” i nepodnošljivom lakoćom neodgovornosti u kojoj sve možete.

Brnabić: Odgovornom i hrabrom politikom gradimo drugačiju budućnost na KiM

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je na obeležavanju 19 godina od pogroma Srba na Kosovu i Metohiji da Srbija danas odgovornom i hrabrom politikom nastoji da postavi drugačije temelje budućnosti u kojoj će srpska deca u pokrajini imati bezbrižno detinjstvo, u kojoj će mir a ne bodljikave žice obezbeđivati srpske svetinje, u kojoj Kosovo i Metohija ostaju naše i naglasila da san o boljoj budućnosti moramo da gradimo zajedno sa Albancima. “Danas odgovornom i hrabrom državnom politikom koju predvodi Aleksandar Vučić nastojimo da ta taj krug nesreće, istorije muke, stradanja, neizvesnosti privedemo nekako kraju, nastojimo da ne zaboravljajući prošlost postavimo temelje drugačije budućnosti u kojoj deca mogu mirno da uživaju i detinjstvu, u kojoj njihovi roditelji mogu da stvori nešto što neće biti srušeno”, rekla je Brnabić.

Drugi Wine Vision by Open Balkan najavljen za novembar

Beogradski sajam će u novembru ponovo biti centar vinskog Balkana! Drugi međunarodni sajam vina Wine Vision by Open Balkan biće održan u Beogradu od 16. do 19. novembra. Na Beogradskom sajmu okupiće se vinarije iz celog sveta, a akcenat događaja ponovo će biti stavljen na promociju vinske scene zemalja – članica inicijative Otvoreni Balkan: Srbije, Albanije i Severne Makedonije. Prvi dan događaja, 16. novembar, biće rezervisan za trgovce i profesionalce iz sveta vina, dok su ostala tri otvorena za sve ljubitelje vina. Očekuje se da sajam bude još veći nego prošle godine, što ga svrstava među najveće manifestacije tog tipa u Evropi.

Objavljen izmenjeni Javni poziv za otkup stanova namenjenih zbrinjavanju izbeglica

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije saopštio je danas da je objavio izmenjeni Javni poziv za kupovinu stanova namenjenih rešavanju stambenih potreba najugroženijih izbeglica sa prostora bivše SFRJ na teritoriji Beograda od fizičkih i pravnih lica, na osnovu kojih će otkup stambenih jedinica biti omogućen po tržišnim cenama do 1.800 EUR bez PDV-a. Javni poziv traje do 1. aprila ove godine i na njega se mogu prijaviti sva fizička i pravna lica koja imaju u vlasništvu stambenu jedinicu na teritoriji grada Beograda, a zainteresovana su da istu država od njih otkupi, navodi se u saopštenju

Tagovi:
Pročitajte još: