Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Nastavlja se kontrola poljoprivrednih subvencija

aktuelno

Polako se približava kraj poljoprivredne sezone, koja je bila veoma izazovna za pojedine proizvođače. Nepredvidivo vreme, niske otkupne cene i afrička kuga, samo su neke od stvari koje su ih pogodile. Još jedna važna tema su subvencije, odnosno to što je utvrđeno da su neki imali parcele koje nisu obrađivali, a uzimali su subvencije za proizvodnju. Ministarka je prošle nedelje rekla da je kontrolisana 101 parcela, i da su na 99 uočene nepravilnosti, od čega je 81 parcela bila potpuno nepoljoprivredna. – U međuvremenu su iskontrolisane još 43 parcele, od čega 39 je bilo u nepravilnosti. To znači da je neverovatno kakva moć spekulacija i izvrtanja realnosti postoji. To su ljudi koji nisu poljoprivrednici, oni su u e-agraru prijavili parcelu na kojoj je šuma. Ko zna koliko dugo su uzimali novac iz sredstva budžeta, a nisu se bavili poljoprivredom na toj parceli. Ne može se reći da su slučajno pogrešili jer je rok za prijavu bio kratak – kaže Tanasković. Za one koji ne obrađuju, a prijavili su se za subvencije jer im se u katastru to vodi kao poljoprivredno zemljište, situacija je drugačija. – Ta gazdinstva su i otvarana da bi dobili subvencije. Prvo će ići u pasivan status na tri godine, a onda upravni postupak i sve ono što iz zapisnika proizilazi – kaže ministarka.

RFZO: Sirup “aerius” se kupuje isključivo na recept i ne izdaje se o trošku RFZO

Republički fond za zdravstveno osiguranje ne nabavlja sirup “aerius”, ni za potrebe državnih niti za potrebe privatnih apoteka, već se lek kupuje isključivo na recept i ne izdaje se o trošku RFZO, saopšteno je iz ove institucije. O nestašici sirupa “aerius” se prethodnih dana govorilo u medijima, a kako navode iz RFZO, po zakonu su apoteke dužne da se u slučaju problema u vezi sa snabdevanjem obrate relevantnim institucijama koje su u nadležnosti Ministarstva zdravlja.

Sutra počinje suđenje Šariću i ostalima zbog planiranja ubistva Joksovića

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra bi trebalo da počne suđenje Darku Šariću, i drugim pripadnicima njegove organizovane kriminalne grupe povodom optužbi da su, između ostalog, planirali ubistvo svedoka saradnika u postupku koji se protiv njih vodio zbog krijumčarenja kokaina. Sutra bi trebalo da pripadnici ove grupe iznesu svoju detaljnu odbranu, dok su na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, kratko negirali krivicu. Na pripremnom ročištu advokat Veljko Delibašić, branilac policajaca Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića, predložio je sudu da zatvori suđenje za javnost, jer će, kako je obrazložio, oni odavati državne i službene tajne.

Vesić: Očekujemo da oko 50.000 objekata u Beogradu dobije priključak za vodu i struju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da očekuje da samo u Beogradu oko 50.000 nelegalnih objekata dobije priključak za struju, vodu ili grejanje, čime će građani koji žive u takvim objektima ostvariti svoja ljudska prava. Za manje od tri nedelje, 15. septembra počinje rok od 30 dana za sve koji žive u nelegalnim objektima da se prijave za priključenje na struju, vodu, grejanje ili kanalizaciju, u skladu sa izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, koje je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vesić je za TV Pink pojasnio da će građani podnositi prijavu u opštinama u kojima žive.

Tagovi:
Pročitajte još: