Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: NBS-Rekordno visoke devizne rezerve – više od 25 milijardi evra

aktuelno

Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije(NBS) na kraju maja 2024. godine su iznosile 25.157,1 milion evra, što je najviši nivo bruto deviznih rezervi krajem meseca od kada se prate podaci na ovaj način (od 2000. godine), saopštila je NBS. Kako se navodi, u odnosu na kraj aprila devizne rezerve povećane su za 27,9 miliona evra.

Vučić i Mali sa poslovnom delegacijom MEDEF

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali sastali su se danas sa francuskom poslovnom delegacijom MEDEF. Vučić je rekao da je došao da pokaže poštovanje prema delegaciji Francuske i tom prilikom pozdravio francuske investicije. On je izrazio nadu da će Francuska u godinama koje dolaze postati ne samo glavni već i najveći partner Srbije u različitim sferama.

RIK: Netačne medijske tvrdnje o neobjavljivanju dokumenata o izborima u Nišu

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je danas da su “apsolutno netačne informacije” objavljene preko televizije N1 u kojima se tvrdi da na veb-prezentaciji RIK-a nisu objavljeni zapisnici o radu biračkih odbora na sprovođenju glasanja na lokalnim izborima u Nišu, kao ni prigovori koje su opozicione izborne liste podnele u vezi sa tim izborima. “Saznavši za ovakve insinuacije, RIK je u komunikaciji sa Gradskom izbornom komisijom grada Niša izvršila potrebne provere i utvrdila da su na njenoj veb-prezentaciji, u okviru sekcije „Zapisnici o radu biračkih odbora“ uredno objavljeni svi zapisnici o radu biračkih odbora u Nišu razvrstani po gradskim opštinama grada Niša”, saopštio je predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević.

Ministarstvo odbrane: U toku letačka obuka pilota helikoptera u noćnim uslovima

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici i u širem rejonu Beograda u toku je završna faza letačke obuke kadeta Vojne akademije na lakim višenamenskim helikopterima „gazela“, a u ovoj fazi obuke kadeti realizuju noćne trenažne letove, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. Kako se navodi, obuka se realizuje u skladu s planom školovanja budućih pilota Vojske Srbije, kako bi se oni u potpunosti osposobili za samostalno letenje na tom tipu vazduhoplova, što je neophodan preduslov za preobuku za borbene helikoptere „gama“ ili višenamenske transportne helikoptere Mi-17, koja ih očekuje na završnoj godini studija.

Tagovi:
Pročitajte još: