Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: NBS – U prvom kvartalu nastavljen rast bezgotovinskih plaćanja

aktuelno

U prvom tromesečju ove godine nastavljen je rast bezgotovinskih plaćanja, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS) i navela da to pokazuju podaci o broju korisnika elektronskog bankarstva, koji je u odnosu na pre godinu dana porastao za 6,06 odsto dok je broj korisnika mobilnog bankarstva u prvom ovogodišnjem kvartalu porastao za 11,66 odsto u odnosu na isti lanjski period. Na kraju prvog tromesečja ove godine uslugu elektronskog bankarstva imalo je 3,7 miliona korisnika, a uslugu mobilnog bankarstva 3,4 miliona. Iz NBS navode da je broj transakcija putem elektronskog bankarstva opao za 4,47 odsto dok se broj transakcija putem mobilnog bankarstva povećao za 27,80 procenata u odnosu na prvo tromesečje 2022. godine.

Vučić sa Kvintom: Jednostrani potezi Prištine dovode do nasilja nad srpskom zajednicom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorima zemalja Kvinte o trenutnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i istakao da jednostrani potezi Prištine dovode do nasilja nad srpskom zajednicom, što nas udaljava od trajnog mira i stabilnosti u regionu. “Hitno povlačenje lažnih gradonačelnika i pripadnika tzv. specijalnih policijskih snaga Prištine je uslov za očuvanje mira na KiM”, naveo je Vučić.

Petković: Paljenje trobojke u Gračanici predstavlja suludi mrziteljski pir

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da paljenje srpske trobojke u Gračanici predstavlja suludi mrziteljski pir. “Noćas je albanski ekstremista u Gračanici zapalio srpsku trobojku u svom suludom mrziteljskom piru, inspirisan napadom Kurtijevih terorista na severu KiM na goloruki srpski narod. Srbi su zastavu odmah zamenili novom, jer nikada mržnja neće biti jača”, poručio je Petković na Tviteru. On je dodao i da je tokom noći uništen Đokovićev mural u Orahovcu.

Počela prijava za turističke vaučere, podneto više od 10.000 prijava

U poštama širom Srbije jutros je počelo prijavljivanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji, a kako je za Tanjug izjavila direktorka funkcije usluga u “Pošti Srbije”, Bojana Nikolić, već je podneto više od 10.000 prijava, od ukupno 100.000 vaučera koliko je planirano da se podeli. “Tri stotine pošta je krenulo sa radom od 7:00 sati, a ostalih oko 900 od 8:00 i već se vidi da je interesovanje za vaučere i ovoga puta veliko kao i prilikom prethodnih podela. Dosta je ljudi u šalter salama pošta, koji žele da ostvare pravo na subvencionisani odmor”, rekla je ona i navela da je posebno veliki broj zainteresovanih u Kragujevcu, Leskovcu, Pančevu.

Tagovi:
Pročitajte još: