Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Nestle počinje proizvodnju mesa na bazi bilja u Srbiji

aktuelno

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda oglasio je javni uvid u zahtev za odlučivanje i potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta proizvodnog objekta Nestle PBMS u Surčinu, koji je podnela kompanija Nestle Adriatic S doo Beograd. Kako je navedeno u projektu koji je izradila novobeogradska firma D.A. Dizajn arhitektura doo, u planu je gradnja pogona Nestle PBMS (Plant Based Meal Solutions – proizvodi za ishranu na bazi bilja), u kojem će se proizvoditi četiri vrste proizvoda (šnicle, medaljoni, prsa i file), na bazi soje, glutena, ulja uljane repice, ekstrata kvasca, brašna, sirćeta i vode, sa dodatkom aroma. Pogon je planiran kao dogradnja i rekonstrukcija postojećeg distributivnog centra u okviru industrijskog kompleksa Nestlea u Surčinu. Navodi se da je razvojnim planom Nestle Adriatic S predviđeno proširenje asortimana proizvoda, pa je izabrala svoju proizvodnu lokaciju u Srbiji za proizvodnju novih proizvoda na biljnoj bazi.

Brnabić: Otvoreni Balkan nije u krizi, pobednička inicijativa

Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je sinoć tvrdnje dela javnosti da je inicijativa Otvoreni Balkan u krizi i poručila da će svi koji učestvuju u toj inicijativi u narednih godinu dana imati značajne koristi, a da će oni koji se ne priključe gorko zažaliti. “Naravno da nije u krizi. Takva inicijativa ne može da bude u krizi. Da ostanu samo Srbija i Albanija, ili samo Srbija i Severna Makedonija, ona je i dalje pobednička inicijativa”, rekla je Brnabić. Premijerka je naglasila da ova inicijativa donosi ogromnu korist za građane, privredu, političku stabilnost, pa samim tim i za budućnost regiona.

Udovičić čestitao Ðokoviću: Ti si sinonim uspeha i ponosa

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je najboljem teniseru sveta Novaku Ðokoviću osvajanje još jedne masters titule i obezbeđeno prvo mesto na ATP listi sedmu godinu zaredom. “Sinonim uspeha i ponosa, najbolji na planeti uvek i zauvek naš Novak Ðoković – čovek koji pomera granice mogućeg, ispisuje istoriju svetskog sporta i ne zaustavlja se nikada, jer rekordi su tamo dokle on želi da stigne! Čestitam, legendo! 37 masters titula, sedmi put prvi na ATP listi – idemo dalje”, naveo je u čestitci ministar Udovičić.

Matić otvorila vidikovac Stara Sudnica-Lokve u Ljuboviji

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posetila je Ljuboviju i otvorila vidikovac Stara Sudnica – Lokve, kao i prilazni put vidikovcu. “Izuzetno sam ponosna što je povod našeg okupljanja u Ljuboviji otvaranje prvog kompletno opremljenog vidikovca Stara Sudnica – Lokve, kao i prilaznog puta, koji će sveukupno doprineti poboljšanju turističke ponude Ljubovije i razvoju novih turističkih proizvoda”, rekla je Matić.

Dačić: Srbija aktivna u borbi protiv klimatskih promena

Srbija sa velikom zabrinutošću prati narušavanje klimatskih prilika i već dugo i sama učestvuje u globalnom naporu da se zaustavi štetno delovanje čoveka na našu okolinu, poručio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić. Na klimatskom skupu Interparlamentarne unije u Glazgovu, Dačić je istakao da niko sam ne može da se izbori sa ovim problemom i da je jasno je da je za to potrebno da svi segmenti društva budu uključeni. “Smatram da je veoma važno da se i parlamenti aktivno uključe u ovu borbu i zbog toga želim da zahvalim IPU i Delegaciji Velike Britanije pri IPU koji su organizovali ovaj skup i omogućili da i mi, u ime naših parlamenata, damo svoj doprinos”, rekao je Dačić.

Vučić: Nema te vlasti zbog koje bih blatio svoj narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da nema te vlasti i opstanka na njoj zbog koje bi blatio sopstveni narod u trenucima kada neki drugi napadaju na njihovu slobodu i mogućnost opstanka. Vučić, na pitanje postoji li „magična formula“ za rešavanje problema na KiM, koju su, kako je konstatovao novinar, ponudili Borko Stefanović i Dragan Ðilas, a koja se dopada Albancima i Amerikancima, kazao da optuživanje Srba i njihovih političkih predstavnika slušamo već deceniju da su svi Srbi na severu kriminalci.

Više od 150 najvećih pošta radiće sat duže

Za više od 150 najvećih pošta u Srbiji od 8. novembra produžava se radno vreme sa korisnicima tokom radnih dana, od ponedeljka do petka. Tokom vikenda i praznika pošte koje su u te dane radile do 19 časova ubuduće će raditi do 20 časova. Pregled svih pošta koje će od ponedeljka raditi duže dostupan je i na korporativnom sajtu Pošte Srbije www.posta.rs.

Tagovi:
Pročitajte još: