fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Očekivani izvoz IT sektora ove godine 4 mlrd EUR

aktuelno - IT

Sa Evropskom investicionom bankom radimo na tome da povezujemo sve naše škole, čak i one sa nekoliko učenika, na brz internet, a do sada smo povezali 1.800 škola u kojima deca mogu da uče na inovativni način, istakla je predsednica Vlade Ana Brnabić na panelu pod nazivom “Šta je budućnost digitalizacije?” u Londonu. Ona se u Londonu sastala i sa predstavnicima alternativnih investicionih fondova koji investiraju u startap kompanije širom Evrope. Premijerka je precizirala da se do kraja ove godine očekuje da izvoz IT sektora dostigne 4 m.

Vučić: Odlučio sam da ne kažem nijednu reč o sastanku sa Kvintom, tako je bolje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odlučio da ne kaže ni jednu reč o današnjem sastanku sa predstavnicima zemalja Kvinte, navodeći da je tako bolje za sve. “Doneo sam odluku da ne kažem ni jednu, jedinu reč, o sastanku sa predstavnicima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU u Srbiji. Smatram da je to bolje za sve”, napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Polaganjem venaca obeležena 24. godišnjica Bitke na Košarama

Povodom 24. godišnjice od Bitke na Košarama, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić, kao izaslanik predsednika Republike, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem, položio je vence na Spomenik herojima sa Košara u Beogradu. Polaganju venaca prisustvovali su i heroji sa Košara, predstavnici udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova i članovi porodica.

Nemanja Starović: Kurti stalno eskalira situaciju i maltretira Srbe

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti stalno eskalira situaciju na severu Kosova i Metohije i maltretira Srbe. Starović je, povodom jučerašnjeg hapšenja još jednog Srbina u severnom delu Kosovske Mitrovice, istakao da Kurti, slično piromanu, namerno potpiruje vatru razdora.

Ministarka Begović predvodi srpsku delegaciju u Francuskoj

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, sastala se sa ministarkom visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija Francuske Silvi Retejo (Sylvie Retailleau), prilikom radne posete Francuskoj, u okviru programa “Misija Francuske”. U delegaciji Srbije, pored predstavnika ministarstva, prisutni su i direktor instituta “Biosens” Vladimir Crnojević, predstavnici “Naučno-tehnološkog parka Beograd” i pobednici “Studije slučaja” koju je organizovala Ambasada Francuske u Beogradu, a koji predstavljaju startap kompanije iz Srbije. “Begović se sastala sa ministarkom visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija Francuske Silvi Retejo, i tom prilikom pozvala ministarku Retejo da učestvuje na “BioTech Forumu” koji će biti održan u oktobru u Beogradu”, navodi se u saopštenju Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Tagovi:
Pročitajte još: