Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Od 1. januara studentska kartica sa pogodnostima

aktuelno studenti

Od 1. januara iduće godine, svih 240.000 studenata u Srbiji dobiće novu, besplatnu studentsku karticu sa brojnim pogodnostima koje će im olakšati život i doprineti nastavnom procesu. Kartica će po prvi put biti platna, čime će sistem konkurisanja za stipendije i povezivanja unutar sistema visokog obrazovanja olakšati svakodnevicu studenata. “Svim studentima koji se prijave za karticu biće otvoreni tekući računi u banci ‘Poštanska štedionica’, čije će održavanje biti potpuno besplatno, a dobiće DINA platnu karticu koja će na sebi imati i jedinstveni broj svakog studenta, pa će služiti i kao identifikaciona”, rekla je za Tanjug Margareta Smiljanić, predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije “SKONUS”.

Vučić danas u poseti Leskovcu: Bolnici će biti uručen mamograf, otvara se fabrika “Aunde”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u poseti Leskovcu, gde će bolnici biti uručen mamograf, a potom otvorena fabrika kompanije “Aunde”. Programom posete predviđeno je da predsednik Vučić u 11 sati poseti Opštu bolnicu Leskovac, kojoj će biti uručen mamograf. U podne će biti sastanak sa predstavnicima kompanije “Aunde” i obilazak pogona fabrike, da bi u 12.40 bila održana ceremonija otvaranja fabrike “Aunde”, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Skupština danas nastavlja rad, na Dnevnom redu i budžet za 2024. godinu

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas rad raspravom o 60 tačaka Dnevnog reda, među kojima je i Predlog budžeta za 2024. godinu. Predlogom zakona o budžetu za 2024. godinu, koji se nalazi na dnevnom redu zasedanja Skupštine Srbije, predviđeni su ukupni prihodi od 2.040,9 milijardi dinara, što je za 136,9 milijardi dinara, odnosno 7,2 odsto, više u odnosu na iznos prihoda koji je predviđen rebalansom budžeta za ovu godinu.

Ministarstvo odbrane: U toku obuka tenkovskih posada

U tenkovskim bataljonima Kopnene vojske u toku je intenzivna kolektivna obuka profesionalnog sastava za izvršavanje zadataka u operacijama Vojske Srbije u skladu sa namenom ovih jedinica, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. Kako se navodi, obuka se izvodi u rejonima razmeštaja, na poligonima i vežbalištima Vojske Srbije, a cilj je da se održi i unapredi osposobljenost tenkovskih posada za borbenu upotrebu tenka M-84 i za izvođenje oklopnih i protivoklopnih dejstava u borbenim operacijama.

Vesić: Kurtijeva politika je doživela fijasko, Banjsku nije prikazao kako je planirao

Najnovije tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o dešavanjima u Banjskoj obične su gluposti koje iznosi zato što je njegova politika doživela fijasko jer nije uspeo u nameri da Banjsku prikaže Evropi onako kako je planirao, izjavio je član Predsedništva SNS Goran Vesić. “Danas smo mogli da čujemo još jedan ‘biser’ kada je u pitanju Aljbin Kurti, još jednu glupost pošto to obično i slušamo od njega poslednjih godina. Od svih svojih gromoglasnih najava da će dokazati učešće Srbije u dešavanjima u Banjskoj na kraju je optužio našeg ministra odbrane i potpredsednika vlade Miloša Vučevića da je, kako je rekao, sa svojom ekipom iz Novog Sada odnosno privatno organizovao te događaje”, naveo je Vesić.

Tagovi:
Pročitajte još: