Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Od sutra, još 100.000 vaučera za turizam u Srbiji

turizam

Novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, u vrednosti od po 5.000 dinara, počeće da se deli od utorka, a prvi kontingent od takođe 100.000 za subvencionisani odmor podeljen je bio za nepuna dva dana. Vaučere mogu da dobiju korisnici prava na penziju, zatim osobe starije od 65 godina, računajući od dana u kome se podnosi prijava za dodelu vaučera, a koje ne ostvaruju pravo na penziju, nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i druga lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje kao što su korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade, takođe i korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruju u skladu sa zakonom kojim se uređuje socijalna zaštita, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruje u skladu sa zakonom kojim se uređuje penzijsko i invalidsko osiguranje, radno angažovana lica sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata s primanjima koja ne prelaze iznos od 70.000 dinara mesečno.

Vučić: Meta protesta nisam ja, već Srbija, podrška iz Zagreba i Prištine to potvrđuje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da meta protesta nije on, već Srbija i da se to vidi u podršci koje demonstracije imaju u Zagrebu, Prištini i nekim drugim gradovima regiona. “Zagreb, deo političkog Sarajeva, deo političke Podgorice i Priština žele po svaku cenu da dođe do promene vlasti u Srbiji. Ne rade oni to zbog Aleksandra Vučića. Nisam ja meta. Meta je Srbija u pravom smislu te reči”, rekao je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić na TV Pink. Predsednik je zato upitao – šta mislite zbog čega je neko u Zagrebu ili u Prištini zainteresovan da u Srbiji dođe do svrgavanja vlasti na protestima? Zašto je to njima u interesu, zato što je Srbija loša, da bi Priština i Zagreb želeli finiju, bolju, lepšu i uspešniju Srbiju. Verujete li u to? To bi njima bila samo ona Srbija koja neće da štiti svoj narod na Kosovu i Metohiji ili koja ne bi bila regionalno konkurenta, jednako slaba kao u vreme Borisa Tadića da predstavlja regionalnu krpu koja će se svuda izvinjavati i da bude poslednja ekonomska rupa na svirali Zapadnog Balkana”, rekao je Vučić i poručio da ta smena vlasti može da dođe samo nakon pobede na izborima.

Rakić i Simić ponovili zahteve Srba – da novi gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština i da se policija povuče

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednik Igor Simić obratili su se građanima u Zvečanu koji su se okupili kod zgrade opštine i ponovili zahteve Srba – da novi albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština i da se specijalne jedinice tzv. kosovske policije odmah povuku, javlja izveštač Tanjuga. Istakli su da će građani ostati ispred zgrade opštine tu dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi i da će i oni biti sa građanima.

Održana stručna konferencija o ljudskim resursima Srbije i Slovenije u PKS

Konferencija “Sa talentima budućnosti u konkurentan region”, na kojoj se govorilo o razmeni iskustava i novinama iz oblasti ljudskih resursa, okupila je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) predstavnike najvećih kompanija koje posluju u regionu, kao i stručnjake iz oblasti ljudskih resursa iz Slovenije i Srbije. Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović rekao je da je činjenica da se srpski i slovenački partneri jako dobro poznaju.

Tagovi:
Pročitajte još: