Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Otvoren konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji

Otvoren konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji

Udruženje poslovnih žena Srbije raspisalo je 15. konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji, kojima će biti dodeljena nagrada “Cvet uspeha za ženu zmaja”. Konkurs za preduzetnice je otvoren do 19. jula, dok je za kompanije krajni rok za prijavu 3. septembar. Svečana dodela nagrada biće održana u prvoj nedelji novembra, u uslovima koje budu dozvoljavale okolnosti. Ova nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj i afirmaciju za poslovne žene koje se uspešno nose sa izazovima u preduzetništvu, koje pokazuju inovativnost, odlučnost i kreativnost u poslovanju, naročito u ovom izazovnom periodu izazvane pandemijom korona virusa.

Sve više novca za unapređenje pčelarstva u Vojvodini

Juče je potpisano 105 ugovora sa korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini. Broj prijavljenih za ova sredstva namenjena unapređenju pčelarstva u Pokrajini veći je nego ranijih godina, tačnije stiglo je preko 300 prijava, što ukazuje na sve veće interesovanje za ovu oblast.Namera Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo jeste da za pčelarstvo u narednoj godini obezbedi više novca“, najavio je sekretar Čedomir Božić u Privrednoj komori Vojvodine prilikom dodele ugovora vojvođanskim pčelarima. Ukupna vrednost investicije je preko 47,4 miliona dinara, u čemu je resorni sekretarijat učestvovao sa oko pedeset odsto sredstava.

U selu Gojbulja na KiM napadnut srpski dečak

Trinaestogodišnjeg dečaka Nikolu Perića sinoć je u selu Gojbulja nadomak Vučitrna pretukla grupa Albanaca, a dečak je sa modricama i podlivima prevezen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. “O ovom nedopustivom incidentu obavestiću sve međunarodne činioce, od kojih ću zahtevati da se bezbednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mešovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo”, istakao je Petković.
Do napada je došlo dok se Nikola sam vraćao sa fudbala kući, kada su ga huligani napali, oborili na zemlju, pretukli ga i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata.

Selaković danas na sahrani prvog predsednika Zambije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković prisustvovaće danas u Lusaki, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sahrani prvog predsednika Zambije Keneta Kaunde. Kaunda, koji je preminuo 17. juna u 98. godini, bio je na čelu te afričke države od 1964. do 1991. godine.

Rakić izvestio Stoltenberga o napadima na Srbe i imovinu

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić razgovarao je u Prištini sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom kojeg je izvestio da se na Kosovu i Metohiji u proteklom periodu desilo oko 70 napada na Srbe, njihovu imovinu, kao i na imovinu i verske objekte Srpske pravoslavne crkve. Rakić je tokom sastanka kazao da visoko ceni susret i da je to veoma dobra poruka za srpsku i ostale manjinske zajednice na KiM da postoji zainteresovanost NATO-a da se u direktnoj komunikaciji iznesu bezbednosni problemi, koji su, kako je ministar istakao, velika prepreka povratku i opstanku.

Premijerka Srbije učestvuje danas na Prespa forumu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće danas na Prespa forumu koji se održava na Ohridu. Brnabić će govoriti na Plenarnoj sesiji na visokom nivou koja počinje u 12:00. Teme panela su očuvanje i oživljavanje evropske perspektive regiona, uspesi i izazovi na Zapadnom Balkanu kao i zajednički rad na upravljanju budućnošću.

Usvojena nova uredba u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas da su na sednici Vlade Srbije usvojene izmene i dopune Uredbe o graničnim vrednostima emisija zagađujućih materija u vazduh, kojom su, u cilju unapređenja kvaliteta vazduha, prvi put obuhvaćeni objekti čija delatnost ima uticaj na zagađenje vazduha. Vujović je istakla da je bolji kvalitet vazduha i za Vladu Srbije i za ministarstvo koje vodi apsolutni prioritet i da su zbog toga pojedine odredbe tog dokumenta unapređene kako bi se efikasnije rešavao problem aerozagađenja.

Brnabić sa Petruševim: Veliki potencijal za dalji razvoj partnerstva u oblasti poljoprivrede 

Premijerka Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ministrom poljoprivrede Ruske Federacije Dmitrijem Nikolajevičem Patruševim da postoji veliki potencijal za dalji razvoj trgovinskih odnosa i partnerstva u oblasti poljoprivrede, pre svega zahvaljujući dobrim međudržavnim odnosima, međusobnoj podršci i kontinuitetu u političkom dijalogu. “Zahvaljujući zalaganju srpsko-ruske Radne grupe za poljoprivredu u okviru Mešovitog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, uvećana je robna razmena i održan nivo saradnje i usled epidemiološke krize”, ocenila je premijerka.

Nedimović najavio raspisivanje novih poljoprivrednih konkursa 

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je raspisan konkurs za sredstva iz IPARD programa, vredan gotovo sedam milijardi dinara. Najavio je još nekoliko konkursa za subvencije u poljoprivredi, ističući da će ova godina biti dobra u sektoru ratarstva. Ukazuje da je pored protivgradne zaštite neophodno i osigurati zasade. Naveo je da je konkurs za novac iz IPARD programa otvoren 21. juna i biće sve do 10. septembra, a da će nakon toga biti formirane rang-liste. Ministar navodi da je upravo završen konkurs za voćare i povrtare. Bilo je oko 2.300 prijava, a rezultati konkursa biće objavljeni uskoro. U julu će biti objavljen novi konkurs za stočare, a za ratare u septembru.

Počela izgradnja Doma kulture u Ravnom Selu – Pokrajinska vlada obezbedila 160 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je kamen temeljac za izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu u opštini Vrbas, za koji je Pokrajinska vlada obezbedila 160 miliona dinara, istakavši da će na zgarištu starog objekta, koji je 2016. izgoreo u požaru, do kraja ove godine biti podignut novi centar kulture ovog mesta. „Za duh jednog naroda najvažnije je očuvanje i promocija kulture i njenih stvaralaca i to ćemo raditi i u novom kulturnom centru, za koji smo se zajedno borili i danas položili kamen temeljac. Za nekoliko meseci imaćemo novi objekat koji će biti na ponos cele opštine Vrbas“, izjavio je Mirović i dodao da će Pokrajinska vlada podržati i rekonstrukciju trga u tom vrbaskom selu.

 

Tagovi:
Pročitajte još: