Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Otvoreni konkursi za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, na osnovu Odluke predsednika Republike, raspisali su konkurse za prijem novih pripadnika u 63. padobransku brigadu, 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene Kobre. – Mladići i devojke, državljani Republike Srbije, do 30 godina starosti, imaće priliku da do 31. marta 2023. godine podnesu prijave na konkurse za prijem u neku od elitnih jedinica naše vojske. Oni koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na ulazne provere fizičkih sposobnosti – navedeno je na sajtu Ministarstva.

Popović: Srbija je sposobna da spreči svaki ekstremizam i sačuva svoj integritet

Ministarka pravde Maja Popović je, povodom jučerašnjih nasilnih protesta ispred Predsedništva, poručila da je Srbija jaka i stabilna država, sposobna da spreči svaki ekstremizam i sačuva svoj integritet i ustavni poredak. “Juče su ekstremističke grupe na skupu ispred Predsedništva, pozivanjem i podsticanjem da se silom promeni ustavno uređenje i svrgnu najviši državni organi i predstavnici tih organa, pokušale da destabilizuju našu zemlju” poručila je ministarka.

Orlić: Vučić poziva na slogu i zajedništvo, a antidržavna koalicija mu preti smrću

Na Sretenje svako pokaže svoje pravo lice: dok je Aleksandar Vučić pozivao Srbiju na slogu i zajedništvo u čuvanju države ostale nam od Karađorđa i Miloša, antidržavna koalicija je na srpskog predsednika krenula – snajperom i otvorenim pretnjama smrću, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić. “Da vidi Srbija šta ko zaista jeste, šta to može i ume da njenoj deci ponudi. Antidržavna bulumenta, što sebe naziva nekakvim “desničarima”, okupila se ponovo skupa sa onim restlovima bivšeg režima koji su radili sve što su mogli da KiM oteraju što dalje od Srbije i što servilnije ispune svaki nalog stranaca, da danas – zajedno prete čoveku zaslužnom za 27 povučenih priznanja tzv. “Kosova”, naveo je Orlić u saopštenju. I još, na sve to, naglašava Orlić, da zlokobno preteći potvrde: da je pronađeni snajper u rukama njihovog aktiviste – sastavni deo te njihove “politike”.

Mali: Jedina politika antisrpskih ekstremista su haos i mržnja prema Vučiću

Ministar finansija Srbije Siniša Mali uputio je, posle protesta desničara kod zgrade Predsedništva, podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najoštrije osudio pretnje koje su mu upućene. Mali je na svom Instagram nalogu istakao da podržava Vučića koji “i na Dan državnosti Republike Srbija mora da trpi nasilno ponašanje lažnih patriota, kojima je cilj samo izazivanje nemira”.

Tagovi:
Pročitajte još: