fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Pala carinska mafija: Priveden Miloš Tomić

Pala carinska mafija: Priveden Miloš Tomić 

MUP je priveo Miloša Tomića, doskorašnjeg direktora Carine, na informativni razgovor u policiji, saznaje Kurir. Prema saznanjima medija, mimo papira granicu je navodno nelegalno prolazilo na milione litara nafte, za šta je takođe bio zadužen jedan visoki funkcioner Carine, koji je od tog posla mesečno sakupljao od 95.000 do 120.000 evra koje je nosio državnim funkcionerima koji su se nalazili na vrhu ovog lanca. Ova organizovana grupa navodno se zove Kokezina carinska mafija. 

VSS predložio Skupštini Jasminu Vasović za predsednika VKS

Visoki savet sudstva predložio je Narodnoj skupštini sudiju Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Jasminu Vasović za novog predsednika VKS, najvišeg suda u zemlji. Odluka o predlogu kandidata za predsednika VKS doneta je na jučerašnjoj sednici Visokog saveta, a naredni korak je izjašnjenje o skupštinskog Odbora za pravosuđe.

Brnabić: Vrtići se neće zatvarati 

Vrtiće ne možemo da zatvorimo, nastavljaju da rade, uz poštovanje epidemioloških mera – rekla je premijerka Ana Brnabić, nakon sednice Kriznog štaba.

Vučić razgovarao sa Palmerom o dijalogu, regionu, epidemiji

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je putem video linka sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, sa kojim je razmotrio brojna regionalna pitanja, opštu situaciju u vezi sa pandemijom kovid-19, mere za oporavak ekonomije, kao i nastavak dijaloga sa Prištinom. Palmer je čestitao Srbiji na izuzetnom uspehu u vakcinaciji, kao i na pomoći u vakcinama koje su isporučene zemljama u regionu. Posebno je istakao značaj takve regionalne politike koja je usmerena na solidarnost i povezivanje, naglasivši da upravo u izazovnim vremenima države treba da pronađu priliku da iskažu spremnost na saradnju.

Počinju radovi na još dva koridora: Iako se već uveliko grade četiri auto-puta, Srbija i ove godine ide u nove infrastrukturne projekte

Uz četiri koridora čija je izgradnja u toku nadležni do kraja godine najavljuju početak radova na još dva potpuno nova auto-puta i tri brze saobraćajnice. Najbliže realizaciji je Fruškogorski koridor, koji će povezati Rumu i Novi Sad, a radovi bi trebalo da počnu narednih dana, jer je postavljen kamp iz kojeg će biti organizovani poslovi. Dužina ove deonice je 47,7 kilometara, a procenjena vrednost radova 606 miliona evra. U nastavku ovog projekta predviđena je i izgradnja obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava dužine 2,4 kilometra.

EU udarila na lažnu državu Kosovo:  Odluka Prištine je za žaljenje

Porparol Visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Peter Stano istakao je da EU zadržava isti stav po pitanju otvaranja tzv. kosovske ambasade u Jerusalimu, odluka je za žaljenje i udaljava tzv. Kosovo od stava Evropske Unije po tom pitanju. Sve ambasade država članica EU i delegacija EU nalaze se u Tel Avivu, što je u skladu sa rezolucijom Ujedinjenih nacija i odlukama Saveta EU. Status Jerusalima, kao glavnog grada obe države je stav EU koji se nije promenio. Reagovali smo kada je to objavljeno pre nekoliko nedelja i naš stav se nije promenio. Već smo rekli, takva odluka je za žaljenje, jer udaljava (kvazidržavu) Kosovo od stavova EU o statusu Jerusalima – rekao je Stano.

MUP: Petina vozača nije imala vezan sigurnosni pojas

U pojačanoj kontroli korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima u saobraćaju, u periodu od 8. do 14. marta, poicija otkrila da gotovo petina kontrolisanih vozača nije imalo vezan sigurnosni pojas. Saobraćajna policija je od kontrolisanih 60.968 vozila, otkrila 12.807 prekršaja nekorišćenja pojasa od strane vozača i 2.496 prekršaja nekorišćenja pojasa od strane putnika u vozilu, od čega su 1.330 bili putnici na zadnjem sedištu.

Tagovi:
Pročitajte još: