Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Plata specijalaca Vojske Srbije veća od 2.000 evra

aktuelno - srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će specijalne jedinice Vojske Srbije, za čije proširenje do 5.000 pripadnika je otvoren konkurs, biti sačinjene od lakih jedinica, jurišnih bataljona i teških jedinica, odnosno združenih taktičkih borbenih grupa. Vučić je novinarima u Abu Dabiju, na Međunarodnom sajmu naoružanja “IDEX”, rekao da će lake jedinice činiti 63. padobranska brigada i 72. brigada za specijalne operacije Vojske Srbije, koje će ukupno imati između 1.800 i 2.000 vojnika, dok će Odred vojne policije za specijalne namene “Kobre” imati 500 pripadnika.

Pripadnici Belivukove grupe dovedeni u sud maricama

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. Pripadnici grupe, koji su u pritvoru Okružnog zatvora, su dovedeni, u dva navrata, u policijskoj koloni od dve marice i šest automobila policije. Očekuju se i dolasci optuženih koji se brane sa slobode, među kojima su Slađana Sekulić, Miloš Lukić Selak, Muhat Simeunovic i drugi.

Danas isplata redovne novčane naknade za januar, u sredu privremene

Redovna novčana naknada za nezaposlene za januar biće isplaćena danas, a u sredu je isplata privremene novčane naknade za osobe koje žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije, takođe za januar, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje. Isdplata će biti obavljena preko Banke Poštanske štedionice.

Vesić: Oni koji zagovaraju prekid odnosa sa EU, zagovaraju propast Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da oni političari koji zagovaraju prekid odnosa sa EU i prekid evrointegracija, zagovaraju i ekonomsku propast Srbije. “Kao član Vlade mogu da vam kažem da političari koji smatraju da treba da prekinemo odnose sa EU, smatraju da treba da nestane Srbija, jer bi Srbija zaista nestala kada bi prekinula svoje veze sa EU”, rekao je Vesić za Tanjug. On je naveo da u Srbiji posluje ukupno 9.568 kompanija sa većinskim kapitalom iz EU u kojima radi 281.841 radnika ili 20,4 odsto od ukupne registrovane zaposlenosti u Srbiji. Dodao je i da firme bez obzira na poreklo kapitala, koje proizvode i izvoze više od 50 odsto svojih proizvoda na tržište EU, zapošljavaju 370.000 ljudi u Srbiji.

Tagovi:
Pročitajte još: