fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Pobeda naše zemlje – Srbija je domaćin međunarodne izložbe „Ekspo 2027″

aktuelno

Generalna skupština Međunarodnog biroa za izložbe (BIE), izabrala je Srbiju za novog domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe Ekspo 2027. godine. Na skupštini koja je održana u Parizu, delegaciju Srbije na tom skupu predvodila je ministarka nauke tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović. Srbija je pobedila u sva četiri kruga glasanja na Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u kojima je imala najveći broj glasova, a u poslednjem krugu jedini protivkandidat je bila Španija.

Vučić: Otići ću u Brisel da razgovaram sa Boreljom, ali ne i sa Kurtijem, jer razgovor sa njim nema nikakvog smisla

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će otputovati u Brisel gde će razgovarati sa visokim komesarom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom, ali da sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem neće, jer sa njim “nema šta da se razgovara”. On je za RTS rekao da razgovor sa Kurtijem nema smisla. “On drži pridike o Enveru Hodži, Ademu Demaćiju, Marksu, o unutrašnjo političkim stvarima u centralnoj Srbiji… Otići ću u Brisel da razgovaram za Boreljom sat, dva 10, sa Kurtijem nemam šta”, rekao je Vučić.

Izdvojeno 400 miliona dinara za bolju demografsku sliku u 52 lokalne samouprave

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uručila je danas predstavnicima 52 lokalne samouprave ugovore o dodeli sredstava za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece, a ukupna izdvojena sredstva su 400.000.000 dinara. “Jako je važno da istaknemo da je ovo sufinansiranje i da su lokalne samouprave izdvojile i svoja značajna sredstva. Takođe, na raznovrsnosti projekata se vidi koliko ste fokusirani na sve one aktivnosti koje su usmerene ka podršci porodici u našoj zemlji”, rekla je ministarka.

Miodrag Popović: Izgradnja fabrike za pročišćavanje rešiće problem izlivanja otpadnih voda u reke

Izvršni direktor Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi” Miodrag Popović izjavio je da se očekuje da izgradnja fabrike za prečiščavanje otpadnih voda započne za jedno dve godine, kao i da će se nakon njene izgradnje rešiti svi problemi izlivanja otpadnih voda Beograda u Dunav i Savu. “Očekuje se da izgradnja fabrike za prečiščavanje otpadnih voda započne za jedno dve godine, trenutno je u fazi izrada projektne dokumentacije i traži se najbolji finansijski model za izgradnju ovog velikog postrojenja”, navodi on.

Tagovi:
Pročitajte još: