fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Počela podela penzionerskih kartica

aktuelno

Penzioneri u Srbiji koji su se prijavili za penzionerske kartice, koje će im od 1. oktobra omogućavati razne pogodnosti i popuste prilikom plaćanja roba i korišćenja usluga, od danas mogu da ih preuzmu u filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), kao i u svojim opštinama ili mesnim zajednicama. Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović kazao je novinarima danas, nakon uručenja prve penzionerske kartice nove generacije penzionerki Milici Stanimirović iz Beograda, da se do sada za ovu kartici prijavilo više od 730.000 penzionera.

Dačić uručio Jokiću priznanje za promociju ugleda Srbije u svetu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas najboljem košarkašu sveta i ovogodišnjem šampionu NBA lige Nikoli Jokiću priznanje za promociju ugleda Srbije u svetu, koje mu je dodeljeno ranije na svečanosti povodom obeležavanja Dana srpske diplomatije. Iz Ministarstva spoljnih poslova su saopštili da je Dačić istakao da će država znati da ceni napor i uspehe naših ljudi na svetskoj sceni, bilo da se bave sportom, umetnošću ili bilo kojim poslom u kojem će nadmašiti naše nacionalne okvire i proneti dobar glas o Srbiji širom sveta.

Vučić: Sa Harčenkom smo potvrdili nameru da nastavimo skladne odnose sa Rusijom

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o svim aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima i potvrdio nameru Srbije da nastavi da održava skladne odnose sa Rusijom. “Konstruktivan sastanak sa ambasadorom Bocan-Harčenkom sa kojim sam razgovarao o svim aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima. Diskutovali smo, takođe, o širokom spektru bilateralnih tema i potvrdili našu nameru da nastavimo da održavamo skladne odnose sa Ruskom Federacijom”, objavio je Vučić na instagramu.

Raspisan Javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu, opredeljeno 600 miliona dinara

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žensko preduzetništvo kojim je opredeljeno 600 miliona dinara bespovratnih sredstava. Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, koji po ovlašćenju predsednice Vlade obavlja funkciju ministra, naveo je da je cilj programa pružanje podrške osnivanju i daljem razvoju ženskog preduzetništva. “Za sprovođenje ovog programa opredelili smo 600 miliona dinara bespovratnih sredstava, što je čak šest puta veći iznos u odnosu na prethodnu godinu”, rekao je Mali i podsetio da je prethodnim konkursom za program namenjen ženama i mladima bilo opredeljeno 100 miliona dinara. On je naveo i da sada iznos bespovratnih sredstava ide i do 50 odsto, što je najviši procenat po svim programima podrške preduzetništvu, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Tagovi:
Pročitajte još: