fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Počela prijava građana za novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

aktuelno - turizam

Podela vaučera za subvencionisanje odmora u Srbiji počela je jutros u poštama širom naše zemlje, a kako je izjavila direktorka Funkcije usluga u Pošti Srbije, Bojana Nikolić, već je podeljeno više od 10.000 vaučera, od čega se skoro polovina odnosi na penzionere. Prema njenim rečima, pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva i studenti.

Građani sa srpskom zdravstvenom knjižicom osigurani u još 21 zemlji

Direktorka službe informisanja Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Aleksandra Beslać rekla je da Republika Srbija i RFZO imaju potpisane bilateralne sporazume sa 21 državom o mogućnosti korišćena zdravstvenog osiguranje za vreme privatnog boravka u inostranstvu o trošku RFZO. Kako je objasnila Beslać za Tanjug, osiguranici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za vreme privatnog boravka u inostranstvu imaju pravo na zdravstvenu zaštitu o trošku RFZO samo u slučaju pružanja hitne medicinske pomoći, a radi otklanjanja neposredne opasnosti po život i zdravlje. Postupak je jednostavan i sastoji se od dva koraka, dodala je ona.

Država će nadoknaditi svu štetu nastalu zbog poplava

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je poplavljena područja u Opštini Ćićevac i tom prilikom istakla da će Vlada Srbije raditi na tome da se na najefikasniji mogući način nadoknadi sva šteta građanima koji su na bilo koji način ugroženi poplavama. Premijerka je razgovarala sa predsednicom Opštine Mirjanom Krkić o posledicama koje su nedavne poplave ostavile u ovoj opštini, a zatim zajedno sa ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković i direktorom Srbija voda Goranom Puzovićem obišla poplavljena područja. Brnabić je istakla da joj je drago što je razgovarala sa meštanima, odnosno porodicama koje su na bilo koji način bile ugrožene poplavama i naglasila da i na ovaj način želi da im pokaže da je država tu uz njih i da će zajedno prebroditi ovu situaciju.

Vučić i Brnabić danas sa Novak i Orbanom na Paliću

Prva sednica strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske održaće se danas na Paliću, a prethodiće joj sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom. Kako je saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, sednici strateškog saveta, čiji je početak predviđen za 11.05, prisustvovaće predsednici, premijeri i članovi vlada dveju zemalja. Kako se navodi, sednici će prethoditi sastanak Vučića i Brnabić sa Novak i Orbanom, kao i bilateralni sastanci članova vlada Srbije i Mađarske.

Na Torniku otvorena letnja sezona uz nove sadržaje za turiste u godini jubileja

Letnja sezona na planinskom centru Tornik zvanično je danas otvorena uz prisustvo brojnih medija i turista, koji su mogli da saznaju kakve im pogodnosti Zlatibor nudi u podnožju najvišeg vrha u godini jubileja, saopšteno je iz Turističke organizacije Zlatibor. Tom prilikom direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović istakao je da JP “Skijališta Srbije” svojim letnjim sadržajima na Torniku svake godine dodatno upotpunjuju i unapređuju turističku ponudu. On se osvrnuo i na važan jubilej koji Zlatibor obeležava ove godine – 130 godina organizovanog turizma. “Prema dosadašnjem interesovanju i rezervisanim smeštajnim kapacitetima pred nama je još jedna uspešna letnja sezona, a trenutna popunjenst hotelskog smeštaja za predstojeći letnji period je oko 80 odsto”, rekao je on.

Tagovi:
Pročitajte još: