fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Počele prijave za premiju za mleko za drugi kvartal

aktuelno - mleko

Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal raspisan je juče i prijave se mogu podneti do 3. avgusta. Prijave za premiju za mleko se podnose kao i do sada, preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača.

Vučić: U ovom stadijumu nema čak ni nade za ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Briselski sporazum, koji je još uvek na snazi, nije sproveden u svom najvažnijem delu, a to je uspostavljanje Zajednice srpskih opština, kao i da u ovom stadijumu ”nema čak ni nade da će se uskoro formirati”. “Ako mene pitate za dokument i implementaciju svega što je do sada potpisano moram da vam kažem, bio je, i još uvek je na snazi Briselski sporazum koji smo potpisali pre 10 i više godina, a još nije sproveden u svom najvažnijem delu, a to je uspostavljanje Zajednice srpskih opština”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje holandskog novinara na zajedničkog konferenciji za medije sa predsednicima vlada Kraljevine Holandije i Velikog Vojvodstva Luksemburg, Markom Ruteom i Gzavijeom Betelom.

Mali: Javne finansije su nam stabilne, na računu pet milijardi evra

Naše javne finansije su veoma stabilne i na računu trenutno imamo više od 560 milijardi dinara, odnosno više od pet milijardi evra, kojima možemo da reagujemo i da na vreme isplatimo sve obaveze, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali. On je nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju za projekat za gradnju tunelske veze od Karađorđeve ulice do Dunavske padine, sa pristupnim saobraćajnicama, parkovskim površinama i infrastrukturom u Skupštini Beograda istakao da je Srbija uprkos povećanju plata i penzija sačuvala makroekonomsku stabilnost što pokazuje i podatak da je udeo našeg javnog duga u bruto domaćem proizvodu 51,4 odsto.

Tanasković razgovarala s malinarima, uskoro sastanak i sa hladnjačarima u Beogradu

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković je ponovo u Ivanjici razgovarala sa predstavnicima malinara iz zapadne Srbije o ceni “crvenog zlata” i dogovoreno je da ove sedmice u Beogradu bude održan još jedan sastanak kome će prisustvovati i  najveći  hladnjačari. Ministarka je nakon sastanka istakla da je razgovor način da se reše problemi i da je ona upravo zato danas u poseti ivanjičkom kraju. Sastanku su prisustvovali i predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović i predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović. “Moj utisak je da smo mi danas razgovarali na obostrano zadovoljstvo i dogovorili da se vidimo u Beogradu ove nedelje, da sednu zajedno sa velikim izvoznicima i hladnjačarima koji formiraju tržišnu cenu i postavili neka konkretna pitanja jer ti odgovori zanimaju i mene”, rekla je ministarka Tanasković.

Potpisan Memorandum za gradnju tunelske veze od Karađorđeve do Dunavske padine

U Skupštini Beograda potpisan je Memorandumom o razumevanju za projekat za gradnju tunelske veze od Karađorđeve ulice do Dunavske padine, sa pristupnim saobraćajnicama, parkovskim površinama i infrastrukturom. Memorandum su potpisali gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, v.d. direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Milan Vranić i ovlašćeni predstavnik kompanije „Power Ćina International Group Limited“ Jang Bo. Potpisivanjem je, prema recima gradonačelnika Šapića, praktično formalizovana odluka da se krene u realizaciju ovog projekta, koji će potpuno izmeniti saobraćajnu sliku grada. On je posebno ukazao na značaj činjenice da su projekti izgradnje tunela i  novog Savskog mosta ujedinjeni u jedan, jer kako je rekao most ne može da ima svoju potpunu ulogu dok se ne završi tunel.

Tagovi:
Pročitajte još: