fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Počeo sa radom SOS telefon za novinare koji smatraju da su ugroženi

Počeo sa radom SOS telefon za novinare koji smatraju da su ugroženi

Od danas je u funkciji besplatni SOS telefon na broju 0800 100 115 koji je namenjen svim novinarkama i novinarima koji smatraju da im je ugrožena bezbednost. Ta usluga pokrenuta je u sklopu aktivnosti Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara koju je osnovala Vlada Republike Srbije, a na telefonske pozive odgovaraće pravnici koji imaju iskustvo u radu na slučajevima nasilja prema medijskim radnicima.

Mediji: Dijana Hrkalović saslušana u SBPOK-u

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova saslušana je u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, prenose mediji.

Beogradski mediji prenose da je Dijana Hrkalović saslušana zbog navodne povezanosti sa nedavno uhapšenim Veljkom Belivukom i Darkom Elezom, koji se sumnjiči za više krivičnih dela na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Srbija bez barijera – uručene nagrade povodom Međunarodnog dana invalidskih kolica

Povodom Međunarodnog dana invalidskih kolica, resorna ministarka uručila je nagrade dobitnicima na Konkursu “J=DNAKI” i foto-konkursu “Srbija bez barijera”. Darija Kisić tepavčević je poručila da je ove godine za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom konkursom obezbeđeno 250 miliona dinara.

Hodžaj zatražio izvinjenje od Lajčaka zbog geografske karte

Predsednik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj zatražio je od izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka da se izvini za kartu na kojoj je Kosovo viđeno kao deo Srbije.

Hodžaj je izrazio zabrinutost zbog mape koju je Lajčak predstavio u jednom od svojih intervjua “a koja nije uključivala granicu Kosova kao liniju razdvajanja”, saopšteno je iz DPK, prenose mediji u Prištini.

Ružić: Već 2022. novi udžbenici iz identitetskih predmeta

Javni je interes da udžbenike iz tzv. identitetskih predmeta za osnovce i srednjoškolce ponovo izdaje država, kaže za RTS ministar prosvete Branko Ružić pošto je o toj temi u ponedeljak razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Održana druga sednica radne grupe za unapređenje izbornog procesa

Članovi Radne grupe za saradnju sa OEBS-om i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava u koordinaciji i praćenju sprovođenja primena preporuka za unapređenje izbornog procesa održali su drugu sednicu, kojoj su prisustvovali i predstavnici nevladinog sektora koji se bave izbornim procesom.

Lajčak: Nastavljamo dijalog nakon formiranja skupštine i vlade u Prištini

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da će taj proces biti nastavljen nakon formiranja nove vlade i skupštine, istakavši da je dijalog odgovornost svih.

“EU i Sjedinjene Države podržavaju nastavak dijaloga o pitanjima koja su važna za svakog građanina Kosova, u ovom kontekstu sam dugo razgovarao sa gospodinom Kurtijem i gospođom Osmani. Dijalog će se nastaviti, stvorićemo neke interne procedure “, rekao je lajčak u Prištini nakon razgovora sa v. d. predsednicom Vjosom Osmani.

Dačić: Važan objektivan pristup posrednika iz EP

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ponovio je poziv svim strankama i poslaničkim grupama koje žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu da se jave parlamentu i dodao da je u tim razgovorima važno da postoji objektivan pristup evroposlanika.

Taj dijalog se vodi pod pokroviteljstvom Skupštine, a potpomognut je od Evropskog parlamenta, i zato je veoma važno da tu postoji objektivni pristup i da bilo koji predstavnik ili posrednik EP ne iskazuje svoju političku naklonost bilo kojoj političkoj opciji, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu, rekao je Dačić.

Sastanak Predsedništva BiH i predsednika Srbije: Novi pomak u odnosima, snažniji smo kad imamo jedan glas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Sarajevu da donacija nije važna samo zbog vakcina već i zbog pitanja poverenja jednih u druge. Članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović istakli su zahvalnost Srbiji i predsedniku Vučiću na donaciji. Milorad Dodik je rekao da su odnosi BiH i Srbije dobri, ali da ima još dosta otvorenih pitanja.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije u Sarajevu, nakon sastanka i uručenja donacije vakcina Bosni i Hercegovini, istakao da je Srbija obezbedila 10.000 doza vakcine “Astra-Zeneke”, kojom može da se vakciniše isto toliko ljudi pošto se druga doza prima tek za 12 nedelja.

Tagovi:
Pročitajte još: