fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Počinje isplata 10.000 dinara za decu do 16 godina

aktuelno

Isplata jednokratne pomoći države od 10.000 dinara za decu do 16 godina počinje danas, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Danas će novac leći na račune roditelja i staratelja prvih pola miliona prijavljene dece, rekao je Mali.

Vučić: Stradala trojica Srba, o odlukama vezano za KiM obavestićemo građane u narednim danima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se odluke u vezi sa najnovijim dešavanjima na KiM donositi u narednim danima, hladne glave. “Ceo dan smo analizirali sve i kao što vidite nismo mogli večeras da dođemo sa zaključkom. O odlukama kako i na koji način ćemo tražiti ili štititi naš narod obavestićemo građane u danima koji su pred nama”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu. Vučić je, odgovarajući na pitanje N1, da li ima saznanja otkud Srbima uniforme i oružje, ko ih je naoružavao i davao uniforme, rekao da to nisu uniforme Vojske Srbije, niti policije, i da se mogu kupiti svuda.

Održan svečani prijem za 1.320 brucoša na Ekonomskom fakultetu

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu danas je svečano obeležio početak nove školske godine, a na akademsko “putovanje” na ovom fakultetu kreće 1.320 brucoša. “Ove godine imamo 1.320 brucoša, to su dva programa – jedan četvorogodišnjih studija sa 990 studenata, i jedan program sa trogodišnjim trajanjem na kojem je 330 studenata. To su ljudi koji će prvi put ući u zgradu fakulteta i koji će u naredne tri, odnosno četiri godine studirati kod nas, a ukoliko budu želeli da nastave studije ostaje i master i program doktorskih studija ovde na fakultetu”, rekla je za Tanjug dekan Ekonomskog fakulteta Žaklina Stojanović. Ona je rekla da je i ove godine veliko interesovanje za upis na osnovne akademske studije i objašnjava da su studenti pre svega kroz praksu i kontakt koji preko fakulteta dobijaju, odnosno Centra za saradnju sa privredom i kompanijama, u mogućnosti da sebi obezbede posao paralelno sa sticanjem diplome Ekonomskog fakulteta.

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja u Beogradu od 2. do 9. oktobra

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počinju u ponedeljak, 2. oktobra i trajaće do ponedeljka, 9. oktobra 2023. godine, saopštilo je jutros Javno-komunalno preduzeće “Beogradske elektrane”. Probe će biti obavljene u okviru završnih priprema za predstojeću grejnu sezonu koja, prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Gradu Beogradu, zvanično počinje 15. oktobra. Funkcionalne probe nisu tzv. tople probe i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije, a korisnici sistema daljinskog grejanja trebalo bi da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija i samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar odmah prijave Servisnom centru grada Beograda pozivom na broj telefona 11-0-11.

Tagovi:
Pročitajte još: