fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Počinje kampanja „Osnaži se – Kreni u biznis“, posvećena ženskom preduzetništvu

aktuelno

Privredna komora Srbije (PKS) i kompanija Generali osiguranje Srbija, pokrenuli su kampanju „Osnaži se – kreni u biznis” sa ciljem unapređenja ženskog preduzetništva i ekonomskog osnaživanja žena, navedeno je na sajtu PKS-a. Predstavljena je i prva aktivnost u okviru kampanje, a to je „Vodič za digitalne nomade: Srbija”. Vodič je namenjen inostranim preduzetnicima, mladima koji koriste digitalne tehnologije za obavljanje svog posla istovremeno putujući svetom. „U narednom periodu promovisaćemo „Vodič za digitalne nomade” u Austriji, Švajcarskoj, Turskoj, i drugim državama. Srbija ispunjava sve uslove da bude puna mladih ljudi i nudi odlične mogućnosti za boravak i rad stranaca koji se rado odlučuju i da nastave život u našoj zemlji“, rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Brnabić danas na polaganju kamena temeljca za izgradnju trenažnog centra

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obići će danas radove i prisustvovati polaganju kamena temeljca za izgradnju Nacionalnog odbojkaškog trenažnog centra. Kako se navodi, ona će radove obići u 11 časova.

Vanredna situacija u 19 mesnih zajednica u šabačkom kraju zbog posledica poplava

Obilne padavine i izlivanje vodotoka i dalje prave velike štete u šabačkom kraju, a u 19 mesnih zajednica uvedena je vanredna situacija. U dvorištima u okolini Šapca je preko 70 centimetara vode, a u nekoliko kuća gotovo pola metra. Bujica iz kanala Mutnik poplavila je najniže delove Pocerskog Pričinovića, a onda se prelila i u drugi deo sela. Kako prenosi RTS, vanredna situacija je i na celoj teritoriji Jagodine i u Babušnici.

Pripremljene izmene i dopune Porodičnog zakona, uskoro Javna rasprava

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je pripremilo radnu verziju izmena i dopuna Porodičnog zakona, o kojima će uskoro početi javna rasprava, a koje predviđaju još jaču i efikasniju  zaštitu dece od nasilja. „Naglašavamo da je ovo radna verzija jedne od izmena Porodičnog zakona, o kojem će uskoro biti pokrenuta javna rasprava”, rečeno je u Ministarstvu. Dodali su da će radna grupa po završetku javne rasprave analizirati sve pristigle predloge, sugestije i mišljenja i po okončanju tog procesa sačiniti Nacrt izmena Porodičnog zakona, koji će uputiti Vladi Srbije. Istakli su da se jedna od predloženih izmena odnosi na uvođenje zabrane fizičkog kažnjavanja dece u čuvanju i vaspitanju.

Gašić: MUP će nastaviti da ulaže u opremu i tehničke kapacitete policije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je pripadnike Uprave granične policije na Aerodromu „Nikola Tesla“ koji rade u novim uniformama i istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da ulaže u opremu i tehničke kapacitete policije kako bi se postigla još veća efikasnost prilikom rešavanja svih bezbednosnih izazova. „Prvi utisak koji putnici steknu već prilikom sletanja u Srbiju, dobija se upravo od pripadnika granične policije, sa kojima se naši građani kao i strani državljani susreću već prilikom pasoške kontrole. Neophodno je da uz osmeh i pozitivan stav pokažemo iskrenu dobrodošlicu svima koji ulaze u našu državu, i da damo jasnu poruku da će se svi tokom boravka u našoj državi osećati bezbedno i sigurno“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Gašić.

Tagovi:
Pročitajte još: