fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Pošta i PIO danas predstavljaju novu uslugu prijave za penzionerske kartice

aktuelno

Pošta Srbije i Republički fond PIO predstaviće danas novu uslugu prijave za penzionerske kartice na šalterima pošte. Nova usluga biće predstavljena u šalter sali Glavne pošte u Beogradu, a obratiće se direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović, i v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević. Oni će pozvati penzionere da se prijave za penzionersku karticu nove generacije u poslovnicama pošta.

Ministarstvo: Protiv agencije “City travel” podnete četiri krivične prijave

Protiv turističke agencije “City travel” iz Novog Sada, koja je objavila da otkazuje sva putovanja zbog zatvaranje usled finansijskih poteškoća, u vezi sa nerealizovanim putovanjima podnete su četiri krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu Novi Sad, sa sumnjom na krivično delo prevare sa umišljajem, rečeno je danas Tanjugu iz Sektora turističke inspekcije Ministarstva turizma i omladine. Navode i da je Sektor turističke inspekcije u okviru svoje nadležnosti preduzeo zakonom propisane mere, a predstavke putnika su prosleđene PU Novi Sad, Odseku za suzbijanje kriminaliteta. Oštećenim putnicima su poručili da mogu da podnesu pojedinačne krivične prijave i tužbu protiv agencije “City Travel” nadležnom sudu.

Prioritet u sanaciji domaćinstva, škole, stambeni objekti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u Futogu da se šteta od nevremena u Srbiji meri stotinama miliona evra i da država sada mora da odredi prioritete u sanaciji i nadoknadi štete, gde su na prvom mestu domaćinstva i stambeni objekti i škole kako bi učenici mogli 1. septembra da krenu na nastavu. “Uspeli smo da popišemo preliminarnu štetu. Imamo dva prioriteta za nadoknadu štete – stambeni objekti i domaćinstva i osnovne i srednje škole kako bi deca mogla da krenu na nastavu 1. septembra, pa zdravstvene ustanove ii objekti javne namene”, rekla je Brnabić. Ona je podsetila da je zbog nevremena od 19. do 24. jula 13 lokalnih samouprava proglasilo vanrednu situaciju i naglasila da su najteže pogođeni Bačka Palanka i Novi Sad koje je obišla juče i danas. “Imamo skoro 12 000 domaćinstava i stambenih objekata koji su delimično ili u potpunosti uništeni, kao kuća porodice Zahorec u Bačkoj Palanci. Moramo da izgradimo novu kuću, imaju četvoro dece”, rekla je ona i dodala da je oštećeno i više od 1.000 objekata javne namene.

Pripadnici Vojske Srbije najuspešniji na Otvorenom padobranskom prvenstvu

Pripadnici Vojske Srbije bili su najuspešniji na 69. Otvorenom padobranskom prvenstvu Srbije održanom ovog vikenda u Nišu u skokovima na cilj u ekipnom i pojedinačnom plasmanu najuspešniji  bili su pripadnici Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. Ubedljivu pobedu u ekipnoj konkurenciji ostvarila je padobranska ekipa Vojske Srbije „Nebeske vidre“, ispred ekipa Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Aero-kluba „Naša krila“ iz Paraćina. U konkurenciji padobranaca iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske Nemačke, Severne Makedonije, Srbije i Crne Gore prvo mesto je osvojio pripadnik 63. padobranske brigade vodnik Stevan Miletić, ispred kolege iz jedinice zastavnika prve klase Milana Svetozarevića. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila zastavnik prve klase Radmila Đurić, takođe iz 63. padobranske brigade.

Tagovi:
Pročitajte još: