fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Potpisan Memorandum o razumevanju između Ministarstva nauke i “Microsofta”

aktuelno

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor kompanije Microsoft u Srbiji Milan Gospić potpisali su Memorandum o razumevanju, koji otvara nova vrata za naše istraživače, startape i studente. Prema njenim rečima, na ovaj način će sada sva inovativna rešenja od „Microsofta“ biti omogućena našim istraživačima i studentima.

Jovanović i Đorđević potpisali aneks kolektivnog ugovora sa sindikatima Pošte

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević potpisali su danas aneks kolektivnog ugovora sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata tog javnog preduzeća, Sindikatom PTT Srbije i Sindikatom Radnik. Takođe, aneks kolektivnog ugovora je u skladu sa sporazumom koji je ranije potpisan u Vladi Srbije. “Ovaj aneks kolektivnog ugovora je bitna stavka u realizaciji sporazuma koju je predsednica Vlade Ana Brnabić 15. novembra potpisala sa dva reprezentativna sindikata, sa jednim nereprezentativnim i sa rukovodstvom Pošta Srbije povodom prekida obustave rada od strane dela zaposlenika Pošte Srbije”, kazao je Jovanović za Tanjug nakon potpisivanja.

Mali: Do 2028. imaćemo završenu prvu liniju beogradskog metroa

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će prva linija beogradskog metroa biti završena do 2028. godine. “Đilas je obećavao da će metro biti gotov 2011. ili 2012. a nijedan kamen nisu uradili. Sada ga i ne pominju, a metro se već gradi i moja poruka za građane je da ćemo do 2028. imati završenu prvu liniju metroa”, rekao je Mali sinoć u emisiji Hit tvit na Pinku. Mali je rekao da opozicija nije htela nijednom da kaže da je gradnja metroa dobar projekat, kao što su kada je otvorena nova zgrada železničke stanice u Prokopu, kada smo dobili najmoderniju železničku stanicu u ovom delu Evrope i to posle 50 godina gradnje, rekli da to nije prvo otvaranje i da će verovatno biti i drugo i slično.

Er Srbija: U novembru 298.000 putnika na letovima Er Srbije

Er Srbija je tokom novembra prevezla ukupno 298.322 putnika, što je porast od 39 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine i 60 odsto više u poređenju sa do sada rekordnom 2019. godinom. U saopštenju Er Srbija navodi da je obavljeno 3.560 letova iz Beograda, Niša i Kraljeva, što je povećanje od 40 odsto u odnosu na novembar prošle godine i 54 odsto u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu. Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je da se ta avio kompanija bliži broju od četiri miliona prevezenih putnika u ovoj godini.

Tagovi:
Pročitajte još: