Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Potpisano tehničko rešenje za izgradnju zajedničkog graničnog prelaza sa Rumunijom

aktuelno

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je potpisano tehničko rešenje za izgradnju zajedničkog graničnog prelaza sa Rumunijom. “Nakon niza sastanaka u svrhu usaglašavanja sadržaja na graničnom prelazu, a u kom su uzele učešće Granična policiji, Uprava carina, Direkcija za imovinu, Veterinarska i fitosanitarna granična inspekcija sa rumunskim kolegama, 10. juna u Moravici potpisano je tehničko rešenje na osnovu koga će se izgraditi nov zajednički granični prelaz Vatin- Moravica i koji će biti deo budućeg auto-puta Beograd- Temišvar”, navodi se u saopštenju.

Đukić Dejanović: Budući srednjoškolci ne treba da brinu, biće mesta za sve osmake

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović danas je na konferenciji povodom predstojećeg završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i upisa učenika u srednje škole poručila da je za školsku 2024/2025. planirano 72.522 mesta, a pravo da polaže završni ispit ima 66.970 učenika. Ministarka je poručila da budući srednjoškolci ne treba da brinu, jer za sve ima mesta u srednjim školama. Đukić Dejanović je ukazala da završni ispit polažu svi učenici na kraju osmog razreda, kao i odrasli koji stiču osnovno obrazovanje u skladu sa zakonom kojim se utvrđuje obrazovanje odraslih osoba. Završni ispit realizovaće se 17, 18. i 19. juna, dok odrasli ovaj ispit polažu 17. juna.

Pripadnici MUP-a Srbije biće angažovani na Evropskom prvenstvu u fudbalu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, na poziv nemačke policije, učestvovaće u radu Međunarodnog centra za policijsku saradnju (IPCC), koji je uspostavljen povodom održavanja Evropskog prvenstva u fudbalu, koje se održava od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj. Pripadnici MUP-a Srbije će, zajedno sa kolegama iz Nemačke, biti angažovani u gradovima u kojima će srpska reprezentacija igrati utakmice, kako bi se uspostavila efikasnija komunikacija između lokalne policije i srpske publike, kao i sa ciljem blagovremene razmene informacija koje će doprineti smanjenju bezbednosnih rizika, saopšteno je danas iz MUP-a.

U Sremskoj Mitrovici zaplenjeno više od 4 kilograma marihuane, uhapšen muškarac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici zaplenili su više od četiri kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i uhapsili O. Ž. (37), osumnjičenog za proizvodnju i prodaju ove droge. On je osumnjičen za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navedeno je u saopštenju Policijske uprave u Sremskoj MItrovici. Prilikom pretresa kuće u kojoj stanuje osumnjičeni, policija je pronašla četiri  kilograma i 189 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i digitalnu vagicu.

Tagovi:
Pročitajte još: