fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Prijava za pomoć za svako dete mlađe od 16 godina kreće 20. avgusta

aktuelno - deca

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će prijava za pomoć od 10.000 dinara za svako dete mlađe od 16 godina početi 20. avgusta i trajati do 20. septembra, kao i da će biti isplaćena najkasnije do oktobra. Mali je rekao da će prijava biti veoma jednostavno, preko Uprave za trezor. “Kao i za sve dosadašnje pomoći koje smo isplaćivali – JMBG, ime i prezime i broj računa za jednokratnu pomoć. Jedno dete 10.000 dinara, dvoje 20.000 dinara itd. Svu pomoć za koju se budu prijavili građani, isplatićemo do 25. septembra, a najkasnije do 1. oktobra”, naveo je Mali.

Vesić se u Sarajevu sastao sa ministrom Fortom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić sastao se danas u Sarajevu sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edinom Fortom. Teme sastanka ministara su jačanje saobraćajnih, pre svega drumskih i železničkih veza, kao i unapređenje saradnje dve zemlje.

Petković: Ekstremistička politika Kurtija podgreva ekstremiste da napadaju Srbe

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da nas je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti doveo na ivicu sukoba, da želi da zapali ceo region, a da svojom ekstremističkom politikom podgreva ekstremiste da napadaju Srbe. On je za televiziju Pink rekao da strada srpski narod na severu KiM, ali i na jugu Pokrajine. “Sve njegove akcije u poslednjih nekoliko meseci, sve je radio da isprovocira reakciju Srba i natera naš narod da se brani, želeo je da uvuče srpski narod i Beograd u sukob i tako izbegne formiranje ZSO”, rekao je Petković.

Brnabić u dvodnevnoj poseti Londonu

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić boravi u dvodnevno poseti Londonu gde će učestvovati na panelu u “Public hall-u”, pod nazivom “Šta je budućnost digitalizacije?”, nakon čega će uslediti niz bilateralnih sastanaka. Nakon panela na kome će se obratiti i predsednica Vlade Srbije, u Domu lordova sastaće se sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan, Stjuartom Pičom. Drugi deo posete premijerke Srbije posvećen je političkom segmentu, kada će se susresti sa brojnim predstavnicima britanske vlade.

Gojković: Potpuna ravnopravnost žena i muškaraca ideal našeg društva

Ministarka kulture i potpredsednica Vlade Srbije Maja Gojković izjavila je  povodom Nacionalnog dana rodne ravnopravnosti, da je ideal srpskog društva potpuna jednakost muškaraca i žena. “Školovanje i obrazovanje je svakako moć, uz mogućnost da dobijete pravo glasa i da budete ekonomski samostalni, to su tri stvari koje vode apsolutnoj rodnoj ravnopravnosti u našoj državi i svuda u svetu”, poručila je Gojković na proslavi Nacionalnog dana rodne ravnopravnosti u Spirtinoj kući u Zemunu, koja je danas Zavičajni muzej Zemuna. Ona je podsetila da je pre dve godine Vlada Srbije usvojila predlog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost da se 11. jun obeležava kao Nacionalni dan rodne ravnopravnosti.

Tagovi:
Pročitajte još: