fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Prijave na konkurs za nabavku nove opreme za navodnjavanje do 11. avgusta

aktuelno

Konkurs Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za dodelu sredstava za ulaganje, koje se odnosi na uređenje poljoprivrednog zemljišta putem nabavke nove opreme za navodnjavanje u ovoj godini, otvoren je zaključno sa 11. avgustom. Sredstva za realizaciju ovih radova se obezbeđuju iz budžeta Srbije u ukupnom iznosu do 143 miliona dinara i u visini učešća do 60 odsto, bez uračunatog poreza na dodatu vrednost (PDV). Konkurs je objavljen na internet stranici Uprave za poljoprivredno zemljište www.upz.minpolj.gov.rs .

Momirović: U oblasti geološkog istraživanja investirano više od 700 miliona evra

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, povodom proslave Dana rudara, obišao je rudnik i flotaciju u sklopu preduzeća “Rudnik”, koji se nalazi u istoimenom mestu u opštini Gornji Milanovac, gde je prisustvovao i sastanku sa rukovodstvom “Rudnika”. Momirović je naglasio da je rudarska industrija od suštinskog značaja za ekonomiju Srbije i istakao da je u oblasti geološkog istraživanja investirano više od 700 miliona evra. On je rekao da Srbija ima potencijala za razvoj ovog sektora, pre svega kada je reč o proizvodnjama gde se koriste komponente koje se upotrebljavaju za elektroindustriju, automobilsku, ali i druge industrije. “Uspeli smo da u prethodnom periodu industrializujemo zemlju, a ogroman doprinos tome dali su i naši rudari, cela rudarska industrija. U oblasti geološkog istraživanja investirano je preko 700 miliona evra uz ostvareni rast sektora rudarstva u 2022. godini u odnosu na prethodnu godinu od 22,6 odsto”, kazao je ministar.

Petković: Nedopustiv i zabrinjavajući bombaški napad na imovinu poslanika Srpske liste

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da je bombaški napad na imovinu poslanika Srpske liste (SL) Zorana Maksimovića iz Raniluga nedopustiv i zabrinjavajući i pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne u rasvetljavanju tog čina. Petković je u saopštenju istakao da u bombaškom napadu, do kojeg je došlo nakon serije pritisaka i provokacija nad srpskim narodom južno od Ibra, “tek pukom srećom niko nije povređen”. Naglasio je da se taj napad mora najozbiljnije shvatiti i tretirati sa dužnom pažnjom jer “šalje Srbima i njihovim legitimnim predstavnicima poruku da nisu bezbedni u svojim domovima, na svom kućnom pragu”.

Brnabić danas obilazi područja pogođena nevremenom na teritoriji Novog Sada

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obići će danas područja pogođena olujnim nevremenom na teritoriji Novog Sada. Premijerka će posetu obilaskom Parka prirode “Begečka jama” u Begeču. Nakon toga će predsednica Vlade obići Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ u Futogu.

Tagovi:
Pročitajte još: