Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Privrednicima za kupovinu nove opreme 239 miliona dinara

aktuelno - privreda

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu nove opreme predstavnicima 43 privredna društva, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 239 miliona dinara. Prema Mirovićevim rečima, od osnivanja Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne ekonomske politike AP Vojvodine 2017. godine, “raspisano je ukupno devet konkursa – pet za nabavku nove opreme, čime je za 146 preduzeća dodeljeno 790 miliona dinara, i četiri konkursa za otvaranje novih radnih mesta, za šta je opredeljeno 800 miliona dinara za 61 preduzeće”.

Do ponedeljka prijave vinara za takmičenje na Sajmu vina

Vinari koji žele da učestvuju na takmičenju na Međunarodnom sajmu vina, koji u Beogradu organizuje inicijativa Otvoreni Balkan, mogu da se prijave do ponedeljka, 15. avgusta, objavljeno je na sajtu Saveza vinara i vinogradara Srbije. Međunarodno takmičenje „Open Balkan wine trophy“ biće održano 1. i 2. septembra, a proglašenje rezultata ocenjivanja i dodela trofeja i medalja, 3. septembra.

UPS: Počeo rad na reformi obrazovnog sistema

Unija poslodavaca Srbije saopštila je danas da je prvim sastankom radne grupe počeo rad na izmenama Zakona o dualnom obrazovanju i Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju. “Kao reprezentativni predstavnik poslodavaca, Unija izražava zadovoljstvo što je započet proces promena u obrazovnom sistemu Srbije i što su u polaznim osnovama za izmene uzeti u obzir zahtevi koji su došli iz privrede”, navodi UPS u saopštenju. U polaznim osnovama za izmenu Zakona o dualnom obrazovanju navodi se da je trogodišnja primena tog zakona pokazala da postoji prostor za unapređenje postojećih rešenja.

Izvoz hrane za Saudijsku Arabiju dobra vest za srpsko stočarstvo

Saudijska Arabija odobrila je uvoz iz Srbije junećeg i ovčijeg mesa, mleka i mlečnih proizvoda, što je dobra vest za srpske stočare i predstavlja iskorak u spoljnotrgovinskim aranžmanima sa zemljom, koje ima zahtevno i visokoplatežno tržište, ocenio je sekretar Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda Privredne komore Srbije Nenad Budimović. Objasnio je da je, posle ovog sporazuma, kada je Srbija dospela na listu država koje imaju mogućnost da izvoze u Saudijsku Arabiju, sledeći korak usaglašavanje veterinarskih sertifikata i primena Halal standarda s obzirom na to da se radi o podneblju muslimanske veroispovesti.

Tagovi:
Pročitajte još: