Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Prodaja dvanaestogodišnje državne obveznice 5. septembra

aktuelno

Uprava za javni dug najavila je da će 5. septembra na aukciji biti prodate dvanaestogodišnje državne obveznice, sa kuponskom stopom 4,500 odsto i polugodišnjom isplatom kupona. Planirani obim prodaje je 5.098.300.000 dinara.

U 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja nepravilnosti u 66 slučajeva

Poreska uprava (PU) Srbije saopštila je da su na kulturno-umetničkim i turističkim manifestacijama tokom ove godine obavljene 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja i da je u 66 slučajeva ili 64,71 odsto izrečena zakonska mera zabrane obavljanja delatnosti. Kako je navedeno, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvila u Nišu, Tešnjarskih večeri u Valјevu i Dana piva u Zrenjaninu ,izvršeno je 19 kontrola i zbog utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti.

Do jutros u 8 sati prijavljeno 395.768 dece za pomoć države od 10.000 dinara

Od juče u ponoć, kada je počela prijava za jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, do jutros u osam sati, 235.295 roditelja prijavilo je 395.768 dece, rečeno je u Ministarstvu finansija. Pravo na pomoć države ima svako dete državljanin Srbije do 16 godina starosti, kao i deca rođena nakon 21. novembra 2006. godine. Pravo na uplatu novčane pomoći od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta.

Vučić u Atini, na neformalnoj večeri lidera regiona

Grčki premijer Kirijakos Micotakis organizovaće večeras neformalnu večeru za lidere regiona, na kojoj će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na sastanku, koji će biti održan u vili Maksimos, razgovaraće se o proširenju i evropskoj budućnosti regiona, kao i o energetskoj bezbednosti na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi. Na večeri će, pored Vučića, biti prisutni predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, kao i predsednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski, predsednica Ministarskog saveta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, prenosi Tanjug.

Tagovi:
Pročitajte još: