fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Produžen rok za podnošenje prijava na Javni poziv programa “50:40:10”

aktuelno

Rok za podnošenje prijava po Trećem javnom pozivu za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2023. godini, produžen je do kraja februara, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede. Rok za prijavu po Trećem javnom pozivu, teče od 4. decembra 2023. godine, a odluka o dodatnom produženju roka doneta je kako bi se svim zainteresovanim licima izašlo u susret i omogućilo dodatno vreme za prikupljanje neophodne dokumentacije, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Uhapšen muškarac iz Bora zbog pretnji Vučiću

Muškarac iz Bora uhapšen je zbog sumnje da je uputio pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na društvenoj mreži “Iks”, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu. On je, kako se sumnja, pre nekoliko dana, odgovarajući na poruku drugog korisnika iste društvene mreže, za predsednika napisao da bi “atentat bio blagosloven”.

Vujović: Do 2027. izdvojićemo 700 miliona evra za prečišćavanje otpadnih voda

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da će to ministarstvo do 2027. godine izdvojiti više od 700 miliona evra za izgradnju kanalizacija i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a oko 300 miliona evra za regionalne reciklažne centre. “Izgradićemo kanalizaciju tamo gde je neophodna, izgradićemo postrojenja za preradu otpadnih voda, reciklažne regionalne centre i truditi se svim snagama da poboljšamo kvalitet vazduha u Republici Srbiji. Mi već intenzivno na svim ovim poljima radimo”, izjavila je Vujović za Tanjug. Kako je navela, plan je da se do 2027. godine izgradi 1.108 kilometara kanalizacione mreže, kao i postrojenja za preradu otpadnih voda.

Grujičić: Unutrašnja kontrola u Opštoj bolnici u S. Mitrovici završena juče

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da unutrašnja kontrola još nije dala zaključak u vezi akušerskog nasilja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, jer su kolege zahtevale da svi učesnici, uključujući i načelnike odeljenja daju svoje izjave, što je obavljeno juče, a zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja će u te izjave imati uvid u toku današnjeg dana. Ona je rekla da se oglasila i Republička stručna komisija za ginekologiju i akušerstvo i naložila spoljašnju stručnu kontrolu koja je, napominje ona, uvek dobra da se uradi zato što ona daje objektivnost, dolaze ljudi koji nikoga ne znaju i mogu objektivno da sagledaju šta se desilo.

Tagovi:
Pročitajte još: