fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Prosečna decembarska plata porasla 9,2 odsto za godinu dana

Prosečna decembarska plata porasla 9,2 odsto za godinu dana

Prosečna neto plata u Srbiji za decembar 2020. godine iznosila je 66.092 dinara, i nominalno je porasla za 10,6 posto, a realno za 9,2 procenta u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Decembarska prosečna bruto zarada iznosila je 90.849 dinara, što je nominalno više za 10,4 odsto, a realno više za devet procenata na godišnjem nivou, objavio je Republički zavod za statistiku.

Vučić najavio nove investicije u Valjevu – uskoro polaganje kamena temeljca nemačke fabrike

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će tokom leta bili položen kamen temeljac za izgradnju nemačke fabrike u Valjevu, za više od 500 zaposlenih.

Aleksandar Vučić je naveo da se godinama borio da dovede investitore u Valjevo.

Selaković: Izveštaj EP nedopustiv poziv na priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova

Predlog izveštaja Evropskog parlamenta koji je usvojen pred njegovim Spoljnopolitičkim odborom na nedopustiv i neumesan način poziva države EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost naše južne pokrajine da promene mišljenje, smatra ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Određen pritvor službenici Ministarstva pravde

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana službenici Ministarstva pravde koja se sumnjiči da je iskorišćavanjem službenih ovlašćenja postupala u korist osuđenih na kućni zatvor, od kojih je kao protivuslugu primala poklone.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor S. V. (62) kako ne bi uticala na svedoke, precizirala je portparolka suda Tatjana Tešić.

Aleksić ponovo negirao optužbe za polno uznemiravanje, proširena istraga

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao je navode još jedne devojke koja ga je prijavila za polno uznemiravanje.

Nakon saslušanja, protiv Miroslava Aleksića je Tužilaštvo po drugi put proširilo istragu, potvrdila je za Tanjug portparolka Tužilaštva Ivana Rakočević.

Subotica, uhapšeni zbog sumnje na utaju poreza i pranje više do 100 miliona

Policija u Subotici uhapsila je četiri osobe zbog sumnje da su utajili 26,2 miliona i oprali 104,5 miliona dinara.

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i MUP-a, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, zbog sumnje da su izvršili poresku utaju i pranje novca uhapšeni su vlasnik firme u Subotici i još tri lica.

Institut u Prištini: Kosovo duboko uronjeno u korupciju

Policijska akcija hapšenja desetak službenika ministarstva poljoprivrede u Prištini zbog sumnje na uzimanja mita za podelu subvencija, pokazala je da je Kosovo duboko uronjeno u korupciju, ocenio je kosovski demokratski institut.

“Hapšenja i otkrivanje velike količine novca u rukama pojedinaca dokaz su koliko je Kosovo duboko uronjeno u korupciju i koliko su organizovane kriminalne grupe”, ističe se u oceni instituta.

Zavod dobio još jednu štampariju za bezbednije štampanje testova

Vlada Srbije obezbedila je Zavodu još jednu mašinu za štampanje testova, pa su tako obezbeđeni dovoljni kapaciteti, dobijen je bolji kvalitet štampe i ostvarena bolja bezbednost celog procesa rada.

Ministar prosvete Branko Ružić posetio je danas Zavod i rekao da je ta ustanova sada infrastrukturno osposobljena da štampa sve testove.

Srbija prvi put emitovala dvanaestogodišnju obveznicu u iznosu od milijardu evra

Srbija je na međunarodnom finansijskom tržištu emitovala dvanaestogodišnju evroobveznicu u iznosu od milijardu evra, po kuponskoj stopi od 1,65 odsto i stopi prinosa od 1,920 odsto, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.

Emitovana obveznica je obveznica najduže ročnosti koju je Srbija do sada emitovala na međunarodnom tržištu.

Brnabić: Zahvaljujući reformama Srbija postala kredibilan partner nemačkim kompanijama

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas putem video-linka sa predstavnicima nemačkih kompanija iz Odbora nemačke privrede za istok o jačanju ekonomske saradnje kroz dalje unapređenje poslovnog okruženja za nemačke firme koje posluju u Srbiji.

Ana Brnabić je istakla da je Srbija, zahvaljujući reformama koje je sprovela, naročito u oblasti vladavine prava, digitalizacije, reforme obrazovanja i ekonomije, postala kredibilan i pouzdan partner za nemačke kompanije koje su sve prisutnije u našoj zemlji, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.

Tagovi:
Pročitajte još: