fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Raspisan Javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu, opredeljeno 600 MLN RSD

Aktuelno

Ministarstvo privrede raspisalo je Javni poziv u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žensko preduzetništvo kojim je opredeljeno 600 miliona dinara bespovratnih sredstava. “Za sprovođenje ovog programa opredelili smo 600 miliona dinara bespovratnih sredstava, što je čak šest puta veći iznos u odnosu na prethodnu godinu”, rekao je Mali i podsetio da je prethodnim konkursom za program namenjen ženama i mladima bilo opredeljeno 100 miliona dinara.

Vučić: Završen most na Mlavi, lokalna vlast mora više da razgovara sa građanima

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas tokom obilaska rekonstruisanog mosta preko reke Mlave u Petrovcu da predstavnici lokalnih vlasti ne smeju da se učaure u svojim kabinetima, već više da idu u narod, razgovaraju sa građanima i rešavanju njihove probleme. Vučić je podsetio da je pre više od godinu dana odlukom lokalnih vlasti bio zatvoren nebezbedan most i da se nakon toga ništa nije dešavalo mesecima i naveo da je to pokazivalo nebrigu vlasti prema ljudima i nepostojanje želje da se reše problemi građana. “Rekao sam da mora hitno da se uradi most i uradili su ga za tri meseca, na najbrži mogući način”, istakao je Vučić. Dodaje da je iz toga naučio dve stvari, da imamo kompanije koje mogu da podignu mostove brzo i kvalitetno, koji će biti sigurni, kao i to predstavnici vlasti ne mogu da se učaure već da slušaju šta im ljudi kažu.

Konkurs za novu fazu Projekta komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima

Na portalu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) raspisan je Javni poziv za prekvalifikaciju ponuđača u cilju zaključenja trećeg po redu ugovora (fazu 2a) Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije, koji sprovodi Ministarstvo informisanja i telekomunikacija. Ukupna procenjena vrednost faze 2a je 82.6 miliona evra, finansiraće se iz kredita EBRD-a i podrazumeva projektovanje i građevinske radove na ukupno 3.280 kilometara podzemne optičke mreže, saopštilo je danas Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Rad na izmenama zakona o energetici – korak ka transformaciji i Srbija gasa

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović naglasila je da Srbija nastavlja rad na izmenama zakona o energetici, što će sveukupno gledano dati podlogu za transformaciju ne samo Srbija gasa, već i ostalih energetskih preduzeća. “Pre svega treba nam dobar zakonski okvir i temelj da bi sproveli promene u određenim preduzećima. Nastavljamo izmene zakona u energetici što će nam, sveukupno, dati podlogu za transformaciju i ne samo Srbija gasa, već i ostalih energetskih preduzeća”, rekla je Đedović za Tanjug. Na pitanje u vezi sa Srbija gasom, kaže da nema razloga da se sva preduzeća ne modernizuju i ne postanu agilnija, jer imamo sve preduslove za to. Podsetila je da su počeli razdvajanje i izmene zakonskog okvira.

Tagovi:
Pročitajte još: