fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Raspisan Javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine

Aktuelno

Javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal ove godine raspisan je juče, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ministarstvo navodi da će ovaj Javni poziv trajati do 30. aprila.

Gašić: Kad god Svečlja napada Vučića, sledi novo nasilje i pritisak na Srbe

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić negirao je tvrdnju ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje da se oko administrativne linije “obučava 400 srpskih ekstremista” i upozorio da takve optužbe Svečlje najavljuju novo nasilje prema Srbima. Gašić je u saopštenju naveo da, kad god Svečlja upućuje optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, to predstavlja “najavu novog nasilja i pritiska na Srbe kojima želi da ih protera sa njihovih vekovnih ognjišta”. “Zna on da je laž sve što piše i govori, ali time pokušava da opravda svoju nesamostalnost i nedostatak samopouzdanja, jer za razliku od njega i Kurtija, predsednik Vučić hrabro donosi odluke slušajući svoj narod i za njega je jedini interes zaštita srpskog stanovništva i njihovih interesa na Kosovu i Metohiji”, istakao je Gašić.

PKS i Beogradski maraton danas potpisuju Memorandum o saradnji

Privredna komora Srbije (PKS) i Beogradski maraton potpisaće danas Memorandum o saradnji radi jačanja zajedničkih aktivnosti i realizacije projekata promocije zdravog načina života, bavljenja fizičkom aktivnošću, zaštite životne sredine i održivog razvoja. Memorandum će potpisati direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović i direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Danas isplata penzija samostalcima, čekovi isti kao i prilikom prethodne isplate

Isplata martovskih penzija za korisnike iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Isplata za vojne i poljoprivredne penzionere počeće 5. aprila, a za korisnike iz kategorije zaposlenih 10. aprila.

Petković: Priština nema nameru da normalizuje političke odnose u regionu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je na sastanku s francuskim poslanikom i šefom francuske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Bertranom Buiksom, da je, uprkos stalnom opstruisanju normalizacije stanja na terenu i eskalaciji problema, Priština nagrađena otvaranjem perspektive za članstvo u Savet Evrope. Priština nema nameru da učestvuje u stvaranju uslova za normalizaciju političkih i međunacionalnih odnosa u regionu, rekao je Petković na sastanku, kojem je prisustvovao i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.Tagovi:
Pročitajte još: