Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Raspisan Javni poziv za realizaciju programa “Moja prva plata”

aktuelno

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je danas Javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih “Moja prva plata”, koji će biti realizovan kroz četiri faze. Prva faza je namenjena isključivo poslodavcima, koji će od danas do 31.oktobra moći da se prijave za učešće u programu na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs, navodi se u saopštenju NSZ. Pristup portalu “Moja prva plata” kao i prijavljivanje poslodavaca za učešće u ovom programu biće omogućeno u toku dana. Druga faza je namenjena nezaposlenim licima, koja će za učešće u programu moći da se prijave od šestog do 24. novembra, na istom sajtu. Treća faza programa odnosiće se na izbor kandidata od strane poslodavaca. Kako se navodi, poslodavci će imati mogućnost da vrše proces selekcije prijavljenih kandidata od samog početka njihovog prijavljivanja, a povezivanje (konačan izbor) kandidata će poslodavci obaviti u periodu od 27.novembra do 8. decembra.

Počela Regionalna konferencija o inovacijama i inovacionom preduzetništvu

Regionalna konferencija o inovacijama i inovacionom preduzetništvu “SPLET Tech konferencija”, počela je danas u Beogradu i na njoj će svoje izlaganje imati preko 100 govornika iz domaćeg i regionalnog inovacionog ekosistema. Oni će, kako su najavili organizatori, na devet bina kroz panel diskusije, interaktivne sesije, radionice i predavanja predstaviti najaktuelnije teme i trendove u inovacionom ekosistemu. Govoriće se i o globalnoj ekspanziji poslovanja i koje su to prilike i izazovi za osnivače startapa, kako partnerstvo fakulteta i kompanija može dovesti do bržeg razvoja startapa, koji su to dostupni programi podrške, ali i kako izgleda inovacioni ekosistem u čitavoj Srbiji.

MMF: Ekonomija Srbije će ove godine porasti za dva odsto, a sledeće za tri odsto

Ekonomija Srbije će ove godine porasti za 2,0 odsto, a sledeće godine će ubrzati rast na 3,0 odsto, navodi se u danas objavljenoj prognozi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Kako je navedeno na sajtu ove organizacije, evrozona će ove godine zabeležiti rast BDP od 0,7 odsto, a u 2024. godini će to biti 1,2 odsto.

NBS: U dobrovoljne penzijske fondove uplaćuje 217.421 korisnik

Na kraju drugog tromesečja u dobrovoljne penzijske fondove uplaćivao je 217.421 korisnik, njihove ukupne uplate iznosile su 1,07 milijardi dinara, članovi su povukli 832,3 miliona dinara, dok je prinos od ulaganja iznosio oko dve milijarde dinara, navodi se u izveštaju Narodne banke Srbije (NBS) o sektoru dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji. Neto imovina fondova iznosila je 51,8 milijardi dinara i bila je veća za 4,2 odsto nego na kraju prethodnog tromesečja. Struktura ulaganja imovine fondova nije znatnije izmenjena pošto su najveći udeo imale državne obveznice, koje su činile 77,4 odsto ukupne imovine, sredstva na kastodi računima i oročeni depoziti banaka činili su 10,2 odsto, a ulaganje u akcije 11,1 odsto, navodi se u izveštaju NBS.

Tagovi:
Pročitajte još: