fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Raspisan tender za gradnju još 12 stanica za naplatu putarine

aktuelno

JP „Putevi Srbije“ raspisali su tender za projektovanje i izgradnju 12 stanica za naplatu putarine na delu deonice Moravski koridor, na autoputu Ruma-Šabac, kao i na delu autoputa Miloš Veliki, objavljeno je na portalu javnih nabavki. Vrednost posla izgradnje ovih naplatnih stanica procenjena je na 4,1 milijardu dinara ili oko 35 miliona evra. Rok za prijavu na tender je 30. avgust. Osim sistema za naplatu putarine obaveza izabranog ponuđača je i izgradnja na naplatnim stanicama: podsistema za solarne elektrane i podsistema za električne punjače.

Za godinu dana, od konstituisanja aktuelnog saziva, Skupština Srbije usvojila više od 100 zakona

Od konstituisanja aktuelnog saziva Skupštine Srbije, 1. avgusta prošle godine, usvojeno je više od 100 zakona, među kojima su i izmene i dopune Zakona o ministarstvima koje su bile neophodne kako bi bila izabrana nova Vlada Srbije. Poslanici su izabrali premijera i ministre, a ubrzo nakon toga usvojen je i najvažniji zakon – budžet za 2023. godinu sa pratećim propisima.

U toku je obuka vojnika službe telekomunikacija generacije ”mart 2023”

U jedinicama Brigade veze u toku je stručno-specijalistička obuka vojnika generacije ”mart 2023” koji drugi deo vojnog roka služe u ovom sastavu Vojske Srbije, saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane.. Reč je o vojnicima službe telekomunikacija, koji se, nakon uspešno savladane individualne obuke u centrima Komande za obuku, u Brigadi veze obučavaju za realizaciju kolektivnih zadataka na dužnostima radio-teleprinterista, radio-relejaca i telefonista-linijaša.

Vučević primio ambasadorku Kine Čen Bo u oproštajnu posetu

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević zahvalio je, tokom oproštajne posete, ambasadorki Kine Čen Bo na posvećenom radu i ličnom doprinosu razvoju saradnje i uspostavljanju čvršćih odnosa naše dve zemlje. Vučević i Čen Bo saglasili su se da su odlični odnosi dva predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, potvrda tradicionalnog čeličnog prijateljstva dveju država, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Tagovi:
Pročitajte još: