fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Raspisan tender za gradnju Tiršove 2

Aktuelno - tiršova 2

Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je tender za izvođenje radova na izgradnji nove Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 u Beogradu, a vrednost radova procenjena je na 11,2 milijarde dinara (oko 95 mln EUR), bez PDV-a. Izabrani izvođači imaće rok od tri godine za završetak gradnje. Ovom nabavkom radova planirana je izgradnja celog bolničkog kompleksa, dok će se naknadno izvršiti opremanje bolnice medicinskom opremom i funkcionalnom opremom (nameštajem), kako bi objekat bio pušten u funkciju. Bruto površina objekta nove UDK je 61.923.98 m², a spratnost 3Po+2Su+P+5. Broj bolesničkih postelja je 167-230 i 71 postelja u okviru dnevne bolnice, a predviđeno je i 528 parking mesta.

Predsednik Vučić sastaje se sa ambasadorima Kine i Ruske Federacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo. Sastanak je zakazan za 10.30 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Vučić će se danas sastati i sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Prijem povodom Dana Egipta u svetlu 115 godina odnosa Srbije i Egipta

Ambasador Egipta u Srbiji Basel Salah organizovao je svečani prijem povodom Nacionalnog dana Egipta, kojim se između ostalog obeležava i 115 godina bratskih odnosa Srbije i Egipta. Svečanosti koja je počela intoniranjem himni dve zemlje prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik parlamenta Vladimir Orlić, kao i brojni predstavnici javnog života Srbije i diplomatskog kora – ambasadori SAD, Rusije, Turske, Francuske, Italije. Ambasador Salah je u izjavi za Tanjug izrazilo nadu da će kruna obeležavanja 115 godina odnosa Srbije i Egipta biti poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Egiptu, na poziv predsednika Abdela Fataha al Sisija koji je prošle godine boravio u istorijskoj poseti Beogradu. Poseta Sisija je, kako je naglasio, pokazatelj jakih prijateljskih veza i želje obe strane da snažno podstaknu bilateralne odnose u svim sferama.

Načelnik Generalštaba u jedinicama Kopnene vojske

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović boravio je u utorak i danas u obilasku jedinica Kopnene vojske. Obilazak je započeo u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji, gde je razgovarao sa komandantima i komandirima jedinica stacioniranih u ovom garnizonskom mestu i informisao ih o realizaciji ključnih zadataka Vojske Srbije i planovima za naredni period, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Pripadnici mehanizovanih bataljona sa matičnom lokacijom u Kuršumliji u ovom periodu realizuju sadržaje obučavanja u letnjim uslovima, uz upotrebu borbenih vozila pešadije i savremenih optoelektronskih sredstava kojima su jedinice Treće brigade kopnene vojske opremljene u prethodnom periodu, kako bi unapredili osposobljenost i očuvali visok nivo borbene gotovosti.

Tagovi:
Pročitajte još: