Izdvajamo: Rebalansom budžeta još 100 miliona dinara za vaučere

Rebalansom budžeta još 100 miliona dinara za vaučere

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić rekao je da prijava za vaučere za odmor u Srbiji, za koje je rebalansom budžeta izdvojeno još 100 miliona dinara, treba da počne narednih dana. Vaučeri su vrednosti 5.000 dinara. “Na sajtu Ministarstva turizma, telekomunikacija i trgovine će se pojaviti poziv građanima da se prijave. Prijava je vrlo jednostavna. Uz ona osnovna dokumenta koja građani trebaju, dakle lična karta, potvrda o rezervaciji nekog objekta koji takođe mora biti prijavljen da prima vaučere i nalazi se na sajtu Ministarstva, predaju se na šalterima Pošte”, naveo je Seničić. Dodao je da je odobreno još 20.000 vaučera, a da je 100.000 već podeljeno.

Srbija zahvalna Maroku na podršci i stavu o KiM

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković poručio je u Rabatu da Srbija pozdravlja podršku Maroka, koji odoleva pritiscima da prizna navodnu nezavisnost Kosova, poštujući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i razgovore koje se vode u okviru dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU. Selaković je, na zajedničkoj pres konferenciji nakon sastanka sa kolegom iz Maroka, istakao da je potvrđeno da dve zemlje neguju bilateralne veze zasnovane na poštovanju, reciprocitetu naših interesa i vrednosti.

Svim penzionerima danas će biti isplaćena pomoć

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da će danas svi penzioneri dobiti 30 evra pomoći, sutra će pomoć biti isplaćena korisnicima socijalne pomoći, a od naredne nedelje počeće isplata pomoći svim građanima koji su se prijavili. Mali je rekao da se do sada za pomoć prijavilo oko 3.450.000 građana.

Građani Srbije moći će da putuju samo sa potvrdom o vakcini

Srbija je već postigla bilateralne sporazume sa nekim zemljama o prelasku granice naših građana samo sa potvrdom o vakcinaciji, a pregovaramo sa još nekim zemljama, rekao je predsednik Aleksandar Vučić. On  je rekao da su takvi sporazumi postignuti sa Mađarskom, Egiptom, Grčkom i Turskom, a pregovara se sa Rusijom, Kinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom.

Trojica Albanaca napali i povredili Srbina iz Velike Hoče

Trojica Albanaca napali su meštanina Velike Hoče Miroslava Lukića, prvo ga verbalno vređali, a potom i fizički napali i povredili, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju. Lukić je zadobio prelom nosa i nalazi se na bolničkoj opservaciji, a napad se desio sinoć oko 21 sat.

Nedimović objasnio kako uz pomoć države kupiti nov traktor

Za mala poljoprivredna gazdinstva, ali i za preduzeća juče je počela prijava za novčane podsticaje, koje daje država u saradnji sa Svetskom bankom. Maksimalni iznos, koji jedno gazdinstvo bespovratno može dobiti je 25.000 evra, dok će firme moći da računaju i na 200.000 evra. Sa ukupnim budžetom od 38 miliona dolara, projekat će trajati tri godine. Dodaje da bi se kupio traktor ili bilo šta od mehanizacije, najmanja vrednost mora biti 20.000 evra s uključenim PDV-om. Takođe, ukazao je da ne može da se kupi samo poljoprivredno zemljište a sve drugo može. “Ako traktor košta 20.000 evra s PDV-om, 50 posto dobijete bespovratno, konkurišete kod Uprave za agrarna plaćanja, ako dobijete rešenje od Uprave, onda idete kod poslovnih banaka da bi ste obezbedili kredit od 40 posto, to je u konkretnom slučaju 8.000 evra i 2.000 evra morate obezbediti sami”, objasnio je ministar poljoprivrede.

Burger King dolazi u Srbiju

Američki lanac restorana Burger King planira dolazak na srpsko tržište, nezvanično saznaje Retail Srbija. Drugi po veličini lanac restorana brze hrane u svetu, prve restorane otvoriće u narednih godinu dana u retail parku i šoping molu.
Burger King je postavio visoke standarde kod izbora dobavljača sirovina koji nalažu da se burgeri prave od 100 odsto govedine bez konzervansa i aditiva.