fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Rok za predaju oružja produžen do 30. juna

aktuelno

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić doneo je naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja, objavljeno je u Službenom glasniku Republike Srbije Kako je navedeno u naredbi objavljenoj u Službenom glasniku od 7. juna, rok za predaju nelegalnog oružja produžen je sa 8. juna na 30. jun 2023. godine. Ova naredba stupa na snagu od danas.

Tanasković: Nastavak razgovora sa malinarima i hladnjačarima u ponedeljak

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je da će razgovori sa malinarima i hladnjačarima biti nastavljeni u ponedeljak. Tanaskovićeva je rekla da je država što se tiče maline i malinara uradila puno stvari i da svi treba da budu zadovoljni. “Već u januaru smo doneli moratorijum na postojeće kredite koji je produžen za 12 meseci. Nakon toga, pre nekoliko nedelja doneli smo zaključak na Vladi po kojem će Poštanska štedionica odobriti kredite za sve hladnjačare male i srednje koji imaju neprodatu robu prošlogodišnjeg roda mogu da koriste tu kreditnu liniju sa grejs periodom od šest meseci, otplatom od šest meseci, država će subvencionisati deo kamate”, rekla je ona.

Situacija na severu KiM nepromenjena

Na severu Kosova i Metohije od jutros je mirno, noć je protekla bez incidenata, a Srbi se i dalje okupljaju ispred opštinskih zgrada u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, javlja reporter Tanjuga. U opštinskim zgradama su i dalje pripadnici takozvane Kosovske policije, kao i specijalci, a između građana i njih su raspoređeni vojnici KFOR-a, koji nadgleda i glavne prilazne puteve na severu, kako prema Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, tako i u blizini severnog dela Kosovske Mitrovice.

Orlić: Vreme održavanja izbora zavisi od razgovora sa opozicijom

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da vreme održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, koje je juče najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zavisi od odgovora opozicije. “Čuli ste i u obraćanju predsednika i na osnovu onoga što je rekla premijerka (Ana) Brnabić, mi idemo na prevremene parlamentarne izbore i to je pitanje trenutka, i to će naravno da zavisi od onih koji kao navodno hoće te izbore, pa onda malo neće. U principu prave tenziju u društvu, a kao što se zna jedini i pravi način da se tenzija spusti jeste izlazak na demokratske izbore”, rekao je Orlić gostujući na TV Prva. Prema njegovim rečima, ukoliko hoće vlast preko ulice, bez izbora, od toga neće biti ništa.

Tagovi:
Pročitajte još: