fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Rok za prijave za projekat konkurentne poljoprivrede do 29. februara

aktuelno

Poljoprivrednici do 29. februara mogu da podnesu prijave za Treći javni poziv za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije, poznatijeg kao “50:40:10”. Poziv je raspisan 4. decembra 2023. godine i rok za podnošenje prijava prvobitno je bio 2. februar, ali je doneta odluka o dodatnom produženju roka do kraja ovog meseca, kako bi se svim zainteresovanima izašlo u susret i omogućilo dodatno vreme za prikupljanje neophodne dokumentacije.

Vučić: Nikad nisam bio ničiji potrčko, što se za Grlić-Radmana ne može reći

Hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se meša u unutrašnje stvari Srbije, već vređa srpski narod i preti građanima Srbije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom izjave Gorana Grlića-Radmana da “su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika, koja mora da odluči na čijoj će stolici sedeti”. “Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno”, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučević: Voditi suverenu politiku nije lako, nastavićemo da branimo našu nezavisnost!

Voditi suverenu politiku nije lako. Za državu koja poseduje, za svetske prilike, malu teritoriju i neveliki broj stanovnika, taj zadatak je još teži. Ali na duge staze, ta politika je jedina ispravna, jedina u skladu sa srpskom tradicijom i hrabrošću koja je od vajkada bila naša odlika, kazao je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević. On je naglasio i sledeće: – Naravno da ćemo i dalje nastaviti da sami branimo našu nezavisnost. Jasno je da od suverenosti nikada nećemo odustati. Svakako da ćemo sopstvenu slobodu uvek ljubomorno čuvati. I da, ni najmanje ne očekujem da Gordan Grlić-Radman išta od ovoga, ikada razume. Ne dozvoljava mu politički DNK.

Jovanović: Želimo da EXPO2027 bude potpuno digitalan

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović rekao je da je Međunarodna specijalizovana izložba EXPO koja treba da se održi 2027. godine u našoj zemlji dodatan motiv da se pospeši razvoj IT sektora. “Želimo da svetska izložba bude potpuno digitalna. Dakle, da dominira tehnologija, da imamo dronove, leteće taksije, autonomna vozila i to sve pospešuje razvoj IT sektora. I ako svake godine budemo rasli za po 30 odsto, to je rezultat od 10 milijardi evra”, rekao je ministar Jovanović. Kako je istakao Jovanović, sve što smo do sada uradili na razvoju veštačke inteligencije daje nam pravo da se nadamo da će Srbija 5. marta biti izabrana da od jeseni pa naredne tri godine, predsedava Globalnom partnerstvu za veštačku inteligenciju (AI). Jovanović je dodao da je trenutno 29 zemalja sveta deo tog partnerstva i velika je čast da je Srbija među njima.

Đerlek: Smanjujemo razlike među regionima i okruzima u Srbiji

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek izjavio je da je to Ministarstvo opredelilo direktno sredstva u iznosu od 315 miliona dinara za realizaciju razvojnih projekata u opštinama u Srbiji, ističući da se razlike između regiona i između okruga konačno smanjuju. S obzirom na to da je ravnomerni regionalni rast i razvoj od suštinskog značaja, Vlada je kroz projekte uz ostala ministarstva koja takođe doprinose ravnomernom regionalnom razvoju izdvojila milijarde dinara, a ta ulaganja će se naročito intenzivirati kroz program „Skok u budućnost 2027″ kroz koji će se posebno ulagati u infrastrukturne projekte u regionima širom zemlje, rekao je Đerlek.

Tagovi:
Pročitajte još: