fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Selaković: Borba protiv kriminala u vrhu prioriteta Vlade Srbije

Selaković: Borba protiv kriminala u vrhu prioriteta Vlade Srbije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da je borba protiv svih oblika kriminala u vrhu prioriteta Vlade Srbije i neizostavan segment procesa pridruživanja Evropskoj uniji. “To je i naša moralna obaveza, kako bi generacijama iza nas ostavili jedan bolji svet”, rekao je Nikola Selaković, učestvujući video-linkom na 14. Kongresu UN o sprečavanju kriminala i krivičnom pravosuđu, koji se održava u Kjotu.

Biljana Čekić sa porodicom u gostima kod predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas Biljanu Čekić, devojčicu koja je igrala ulogu Dare Ilić u filmu “Dara iz Jasenovca”, i članove njene porodice u Vili Mir. Predsednik se Biljani zahvalio što je toliko mnogo uradila za Srbiju i Republiku Srpsku i poželeo joj mnogo uspeha u radu. 

Biljana Čekić se predsedniku zahvalila na predivnim rečima i rekla je da je Beograd predivan. – Mnogo mi je drago što sam posetila grad i upoznala sve divne ljude – navela je Čekićeva.

Mihajlović: Žene u Srbiji brojnije i obrazovanije 

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je povodom 8. marta, Međunarodnog dan žena, da su žene i u sadašnjoj pandedmiji koronavirusa bile u prvim linijama borbe i da, “kada je ceo svet stao, one nisu”. Ističe da je novim zakonom predviđena i zaštita zaposlenih žena i uživanje svih prava u slučaju odsustvovanja s posla zbog trudnoće ili roditeljstva.

POSAO U MINISTARSTVU ZA NAJBOLJE STUDENTKINJE: Siniša Mali – “Sledeći konkurs za zaposlenje u drugoj polovini marta”

MINISTAR finansija Siniša Mali danas se sastao sa mladim diplomiranim ekonomistkinjama koje će uskoro početi sa radom u ovom ministarstvu. 

– Danas smo poželeli dobrodošlicu za šest diplomiranih ekonomistikinja, koje su nedavno završile Ekonomski fakultet u Beogradu, a koje počinju da rade u Ministarstvu finansija. U saradnji sa Ekonomskim fakultetom, raspisali smo konkurs i izabrali smo najbolje studente, kojima želim puno sreće u radu! Naredni konkurs će biti raspisan u drugoj polovini marta. – naveo je Mali.

Carinici otkrili tablete u kutijama keksa, pirinča i testenine

Carinici su 7. marta 2021. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili 2,7 kilograma tableta u rinfuzi, sakrivenih u originalnim pakovanjima keksa, pirinča i testenine, saopštila je Uprava carina. Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigla “škoda oktavija” češke registracije, kojim su ka svojoj zemlji putovala dvojica čeških državljana.

STIGLE NOVE VAKCINE: Na Torlaku isporuka 28.080 doza Fajzerovog cepiva

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je na Institut Torlak danas stigla redovna isporuka Fajzer vakcina. Na Torlak je danas stiglo 28.080 doza Fajzer  vakcina protiv kovid-19.

Tagovi:
Pročitajte još: