Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Siniša Mali – Beležimo najveće stope rasta u Evropi

Siniša Mali – Beležimo najveće stope rasta u Evropi

Ministar Mali objavio je tekst za novu publikaciju Fondacija za srpski narod i državu. – Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da o ekonomskoj politici Republike Srbije u poslednje dve decenije napišem tekst za novu publikaciju fondacija za srpski narod i državu. Od potpunog ekonomskog kraha i zemlje na rubu finansijskog kolapsa, stigli smo do stabilne ekonomije, lidera u regionu i države koja beleži najveće stope rasta u Evropi.  Danas, pred nosiocima ekonomske politike nalazi se izazovno vreme. Treba očuvati makroekonomsku stabilnost, obezbediti uslove za dinamičan privredni rast i učiniti sve da se dostigne bolji životni standard građana Srbije, rekao je Mali.

Predsednik Srbije danas na potpisivanju sporazuma za IPA program

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas potpisivanju Finansijskog sporazuma za drugi deo Akcionog IPA programa za 2020. godinu. Potpisivanje je najavljeno za 13 sati u Palati ”Srbija”, a sporazum će potpisati ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Sem Fabrici.

Vujović sa MMF-om o planovima u oblasti ekologije

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je danas sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o rezultatima rada u resoru koji vodi i planovima u oblasti ekologije za naredni period. Vujović je u razgovoru, putem video-linka, šefu Misije za Srbiju Janu Kes Martejnu, predstavila velike projekte koji se planiraju u oblasti zaštite životne sredine, poput izgradnje 28 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i osam regionalnih centara za upravljanje otpadom.

Mas otvorio novu Ambasadu Nemačke u Beogradu

Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas svečano je danas otvorio novu zgradu Ambasade Nemačke u Beogradu. Vrpcu su svečano presekli Mas, predsednik Skupštine Ivica Dačić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Zakon o rodnoj ravnopravnosti uskoro u Skupštini

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović pozdravila je danas činjenicu da će se Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti uskoro naći na dnevnom redu Skupštine Srbije. “Srbija je pokazala političku volju i spremnost da gradi društvo u kojem građanke i građani imaju jednake mogućnosti da žive, rade i razvijaju se, jer samo takvo društvo istinski napreduje i ne vidim logiku da to bilo kome može da smeta“, izjavila je Mihajlović.

Kisić Tepavčević odala poštu poginulim radnicima RTS

Polaganjem cveća na spomenik “Zašto?“ u Tašmajdanskom parku u Beogradu, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević odala je poštu radnicima RTS-a koji su poginuli u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj, u noći 23. aprila 1999. godine, saopšteno je iz Ministarstva. Pomen poginulim radnicima RTS, tačno u dva časa i šest minuta, kada je zgrada 1999. godine bombardovana, odali su članovi njihovih porodica, zaposleni RTS-a, direktor Televizije Srbije Ilija Cerović, predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i građani.

Selaković: Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Savezne Republike Nemačke Hajkom Masom. Na sastanku je bilo reči o predstojećem samitu Berlinskog procesa koji će se održati 8. juna, a sagovornici su iskazali interes za što više konkretnih projekata i aktivnosti u okviru ove inicijative. Nikola Selaković je konstatovao da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, i da sa naše strane postoji zainteresovanost za dalje unapređenje ekonomske saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Tagovi:
Pročitajte još: