fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Srbija i EU za Inovacije-prijave za bespovratna sredstva Fonda do 15. septembra

aktuelno

Fond za inovacionu delatnost je u saopštenju podsetio privatni i akademski sektor Srbije da je u toku Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj novih proizvoda usluga i/ili tehnologija, vredan 10,3 miliona evra. “Fond je zahvaljujući podršci Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Evropskoj uniji osigurao nastavak podrške za razvoj inovacija kroz Program ranog razvoja, Program sufinansiranja inovacija i Program saradnje nauke i privrede”, saopštio je Fond za inovacionu delatnost. Kako se precizira, rok za dostavljanje predloga inovativnih projekata preduzeća je do 15. septembra, a prijave iz svih oblasti nauke i tehnologije dostavljaju se onlajn, putem Fondovog portala. “U okviru novog paketa podrške, Fond je stavio na raspolaganje značajna sredstva za projektno finansiranje inovativnih preduzeća u iznosu do 120.000 evra i do 500.000 evra po pojedinačnom projektu, u zavisnosti od programa”, navode oni.

Let Er Srbije Beograd-London preusmeren u Prag zbog medicinskih razloga

Današnji let Er Srbije JU380 iz Beograda do Londona, preusmeren je na aerodrom u Pragu, nakon što je jednom putniku pozlilo tokom leta, saopštila je Er Srbija. Kako je navedeno, posada je odmah pokušala da pruži prvu pomoć putniku, u skladu sa svim procedurama koje se primenjuju u takvim situacijama, a avion je na aerodromu dočekala ekipa hitne pomoći. “S obzirom na trajanje obaveznog postupka u takvim situacijama, isteklo je radno vreme posade. Kompanija je u međuvremenu obezbedila novu posadu koja je stigla u Prag i let JU380 biće uskoro nastavljen ka Londonu”, navela je Er Srbija.

Aerodrom „Nikola Tesla“ savetuje putnike da pre putovanje provere status leta

Aerodrom „Nikola Tesla“ savetuje putnike da u uslovima rekordnog saobraćaja na beogradskom aerodromu pre putovanja obavezno provere status leta, dođu na vreme i odaberu raspoloživo parking mesto. “Pre polaska na aerodrom proverite uslove za putovanje do i sa vašeg odredišta i uverite se da je vaša dokumentacija ispravna i spremna za registraciju na let. Proverite kod odabrane avio-kompanije najnovije informacije o vašem letu, a preporučujemo da na aerodrom dođete najmanje dva sata pre poletanja. Uzmite u obzir i izmene u tokovima saobraćaja i putnika usled tekućih radova na modernizaciji, rekonstrukciji i proširenju prilaznih puteva i parkinga”, saopštio je beogradski aerodrom. Podsećaju da je bitna stavka i odabir raspoloživog parking mesta.

Selaković: Prihvaćen amandman kojim se sprečava slučaj Aerodrom keteringa

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je da je prihvatio amandman poslanice SNS Sandre Božić koji je postao sastavni deo izmena i dopuna Zakona o zapošljavanju stranaca, a koji će, kaže, omogućiti da se ne ponovi slučaj Aerodrom keteringa. Selaković je rekao da amandman doprinosi povećanju kvaliteta zaštite prava domaćih radnika, državljana Srbije u odnosu na strane državljane koji se privremeno zapošljavaju u Srbiji. On je u Skupštini Srbije podsetio da je do pomenutog slučaja, koji je u medijima poznat kao slučaj radnika Aerodrom keteringa, došlo kada je ovaj zakon prošao procedure na vladi i upravo su se nadležni trudili da sve ispitaju da kraja i da na osnovu toga utiču i na tekst zakona.

Tagovi:
Pročitajte još: