Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Izdvajamo: Srpske kompanije na Sajmu organske hrane ugovorile izvoz od preko 7 mln evra

organska hrana

Prve analize učešća kompanija iz Srbije na najvećem specijalizovanom Međunarodnom sajmu organske hrane „BIOFACH“, pokazuju da su domaće firme imale više od 400 sastanaka sa kupcima iz regiona, ali i iz Nemačke, Austrije, Švajcarske, Francuske i Holandije, a vrednost ugovorenih izvoznih poslova procenjuje se na preko sedam miliona evra. Na sajmu koji je održan u nemačkom gradu Nirnbergu, predstavljalo se dvanaest srpskih kompanija.

Vučević: Vučić će se u Briselu voditi racionalnim razlozima

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je večeras da je siguran da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra u Briselu biti izložen velikom pritisku da potpiše francusko-nemački plan za KiM, ali da je siguran da će Vučić, kako je rekao, voditi politiku Miloša Obrenovića i doneti racionalne odluke koje će biti u interesu Srbije. Vučević je za TV Pink rekao da veruje da ni oni koji su organizovali sastanak ne znaju kako će se on odvijati, kao i da sutra svakako nije sudnji, niti sudbonosan dan, ali da će biti težak dan, posebno za predsednika Srbije.

Nova runda pregovora Beograda i Prištine danas u Briselu, glavna tema – predlog EU za normalizaciju odnosa

U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, na kojoj će, kako se očekuje, tema biti francusko-nemački predlog za normalizaciju odnosa. Kako je najavila služba za spoljne poslove EU (EEAS), šef diplomatije EU Žozep Borelj, uz podršku specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, održaće odvojene sastanke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, s početkom u 15 sati, posle čega će uslediti zajednički sastanak.

U prekidu železnički saobraćaj Užice-Prijepolje zbog posledica nevremena

Železnički saobraćaj na deonici barske pruge između stanica Užice i Prijepolje trenutno je u prekidu, jer je zbog vremenskih nepogoda tokom noći i jutra oštećena kontaktna mreža i železnička infrastruktura na ovom delu pruge. Na deonici barske pruge Prijepolje – Bistrica na Limu na prugu je palo drveće koje je jako nevreme oborilo, dok je jednoj deonici pokidana kontaktna mreža, saopštila je “Infrastrukture železnice Srbije”. Velike vremenske nepogode i oštećenje železničke infrastrukture tokom noći su prouzrokovali i pad napona u kontaktnoj mreži.

Tagovi:
Pročitajte još: