fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Srpski startapi donose 2.500 novih radnih mesta

Aktuelno - startap

Oko 450 do maksimum 500 startapa, koliko ih ima u Srbiji, kreirali su u 2022. godini do 2.500 novih radnih mesta, prema analizi “Digitalne Srbije”, istakao je Nebojša Bjelotomić, direktor Inicijative “Digitalna Srbija“. Prema njegovim rečima, prošlogodišnji skener od 150 startap firmi pokazao je da su one planirale da zaposle oko 850 ljudi. Ova globalna baza podataka o startap ekosistemima, kako se navodi, ima cilj da olakša povezivanje, poboljša transparentnost i vidljivost srpskog startap ekosistema, kako lokalno, tako i globalno, a na njoj se trenutno nalazi oko 80 startap ekosistema iz celog sveta.

Danas svečano otvaranje Međunarodnog sajam turizma u Beogradu, prisustvuje Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu. Svečano otvaranje predviđeno je u 18.00 časova, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike. Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca – Oprema, koji će biti održani do 26. februara pod sloganom “Kad je odmor nije teško”, učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta. Ovogodišnji sajam će biti najuspešniji do sada, najavili su ranije organizatori.

Nemanja Starović: Srbija ozbiljna sila u regionu po pitanju bespilotnih letelica

Dronovi su postali realnost ratovanja i želja Vojske Srbije je da ovlada tim sposobnostima u kratkom periodu, a već tokom ove godine po pitanju bespilotnih letilica postaćemo ozbiljna sila u regionu, poručio je danas državni sekretar Ministarstva odbrane Nemanja Starović. On je za RTS ocenio da kada mali dronovi samoubice nastupaju u velikim rojevima imaju ogromnu vatrenu moć, i da za sada ne postoji efikasan sistem odbrane za to.

Policija uhapsila šest osoba osumnjičenih za malverzacije u EPS-u

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su šestoro ljudi koji se sumnjiče da su malverzacijama oštetile JP „EPS“ u iznosu od 7.458.050 američkih dolara. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, policija je uhapsila V. J. (1958) odgovorno lice za građevinski nadzor JP “EPS“ ogranak TE-KO Kostolac i lice ovlašćeno u ime investitora JP “EPS“ u Kostolcu za praćenje realizacije ugovora za izgradnju industrijskog koloseka, N. M. (1958) inženjera u JP „EPS“, ogranak TE–KO Kostolac, koordinator realizacije i rukovodilac projekta „Prve faze paket projekta TE Kostolac B“ i predsednik stručnog tima za praćenje realizacije ugovora za izgradnju industrijskog koloseka od železničke stanice „Stig“ do Termo-elektrane Kostolac „B“ i M. L. (1957) odgovorno lice stručnog nadzora „Saobraćajnog instituta CIP“ nad izgradnjom industrijskog koloseka.

Tagovi:
Pročitajte još: