fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Stiže nova opcija eUprave za elektronske usluge MUP-a

Stiže nova opcija eUprave za elektronske usluge MUP-a

Na Portalu eUprava za sve usluge Ministarstva unutrašnjih poslova od 16. marta biće uvedena opcija “Plati”, koja će omogućiti ukidanje obaveze dostavljanje dokaza o uplati kada je reč o elektronskim uslugama tog ministarstva, najavila je savetnica u Kabinеtu predsednice Vlade Svetlana Jovanović. Ona je na onlajn sednici Saveza za eUpravu NALED-a predstavila projekat uvođenja eBolovanja kojim će biti ukinuta obaveza dostavljanja doznaka u papiru od strane zaposlenog na bolovanju, kao i uvođenja ePisarnice i eArhive na nivou države, saopštila je ta alijansa za lokalni ekonomski razvoj.

Manastir Hilandar dodelio stipendiju Biljani Čekić

Biljani Čekić, koja je pred kamerama oživela lik devojčice Dare Ilić u filmu “Dara iz Jasenovca”, uručena je stipendija Zadužbine Hilandar koju će dobijati do završetka školovanja. Stipendiju je, po blagoslovu igumana manastira Hilandara, arhimandrita Metodija, uručio direktor Milivoj Ranđić.

Određen pritvor bivšem zameniku načelnika SBPOK-a

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goranu Papiću, koji se sumnjiči za trgovinu uticajem. Kako se sumnja, Goran Papić je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Vulin: Mafija je vrlo moćna, pokušaji relativizacije postojanja kriminalne grupe

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da je mafija vrlo moćna i da raspolaže neograničenim novcem koji uvek progovori. Istakao je da je na delu pokušaj relativizacije postojanja kriminalne grupe čiji su članovi uhapšeni. Aleksandar Vulin je naveo da MUP raspolaže velikom količinom podataka, a kao primer je naveo 44 zaplenjena skaj telefona. “Zamislite koliko tu ima podataka, brojeva, kontakata, fotografija poruka, itd”, rekao je ministar i dodao da je policija prve noći upala na 30 lokacija, a da se posle taj broj povećavao, kao i broj saslušanih i osumnjičenih.

Kriminalna grupa povezana i sa kulturom! Gojković: Javnost će biti šokirana koliko je to daleko otišlo!

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da je istražnim organima predala dokumenta koja ukazuju na povezanost kriminalne grupe Veljka Belivuka sa državnim funkcionerima, a vezano za oblast kulture. Gojković je kazala da je predala dva predmeta koji se odnose na vezu resornog Ministarstva sa inkriminisanim licima i najavila da će predati i treći dokument koji je u vezi sa teškom krađom u jednom beogradskom muzeju.

Vučić iz Abu Dabija najavio važne projekte: “Tržište zahtevno, ali srpske jabuke, maline i jagode stižu do Emirata” 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Abu Dabiju, u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a kako je izjavio postoji mnogo tema o kojima će se razgovarati, te da će prva biti razgovor o proširenju trgovinske saradnje. S tim u vezi je objasnio da je sa njim u Emiratima ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. “Izvozimo jabuke, maline, jagode i mnogo drugog voća”, rekao je on i dodao da je tržište Emirata zahtevno i da traži posebno pakovanje od 18 kilograma sa oko 120 plodova.

Samo u dva projekta za odsumporavanje ulaže se oko pola milijarde evra

Srbija ove godine predsedava Energetskoj zajednici. Direktor te važne institucije koja zemlje priprema da propise u tom sektoru usklade sa zahtevima EU bio je gost Beograda i obišao obrenovački “TENT А”, gde se gradi postrojenje za odsumporavanje, najvažnija investicija za čistiji vazduh u našoj zemlji. Predsednik i Vlada Srbije poručuju da je, pored energetske bezbednosti, najvažnije da zemlja obezbedi veći udeo čiste energije. Izgradnja postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova u najvećoj fabrici struje na Balkanu obrenovačkom “TENT A” smanjiće emisije ugljen-dioksida čak devet puta. EPS je sa japanskim investitorom izgradnju počeo prošle godine, a sada mole izvođače da ubrzaju radove.

Tagovi:
Pročitajte još: